Σπάρτα-Φέγενορντ 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι του Ρότερνταμ (highlights)

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι του Ρότερνταμ, ανάμεσα στη Σπάρτα και στη Φέγενορντ για την τρίτη αγωνιστική του ολλανδικού Πρωταθλήματος. Για τη Σπάρτα ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία σε αυτά τα παιχνίδια, για τη Φέγενορντ ήταν η δεύτερη ισοπαλία (στα τρία παιχνίδια) και βρίσκεται στο -4 από την Αϊντχόφεν που έχει κάνει το 3/3 στην αρχή του Πρωταθλήματος. 

Από ένα δοκάρι

Η Σπάρτα έδειξε από την αρχή τις προθέσεις να δώσει χώρο στη Φέγενορντ και να παίζει με αντεπιθέσεις. Ήταν πάντως η ομάδα που πρώτη είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ

όταν στο 5’ από την κεφαλιά του Λάουριτσεν, η μπάλα (αφού πρώτα τη βρήκε και ο Βελενρόιτερ, ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ) πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. 

Στη συνέχεια, οι φάσεις ήταν για τη Φέγενορντ με τον Ζεκιέλ (στο 6’ απέκρουσε ο πλάι), στο 7’ ο Παϊσάο σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 16’ η Φέγενορντ είχε και αυτή το δικό της δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι του Χάντσκο. 

Εκπληκτικό το 1-0

Η Σπάρτα έκανε το 1-0 στο 34’ με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ από τον Νεχλί που από τα περίπου 35 μέτρα -κι ενώ ο Βελενρόιτερ είχε κάνει έξοδο για να προλάβει τον Φερσχέρεν– έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου που είχε 60%-40% ποσοστό κατοχής μπάλας και 8(2)-4(3), στα στατιστικά για τη Φέγενορντ, το προβάδισμα πάντως για τη Σπάρτα. 

Ισοφάριση και αποβολή

Η Σπάρτα στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε δύο φορές κοντά και σε δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο Νασό και στο 56’ ο Λάουριτσεν ξόδεψαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 60’ έγινε το 1-1 με τον Τίμπερ κι ενώ η Φέγενορντ πήρε την ψυχολογία με το γκολ της ισοφάρισης, στο επόμενο λεπτό (61’) έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζερούκι για φάουλ που έκανε στον Μπας. Αμέσως μετά πάντως (62’), ο Παϊσάο λίγο έλειψε να σκοράρει για τη Φέγενορντ, τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Ερντχούιζεν. 

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, η Φέγενορντ μπορεί να έπαιζε με παίκτη λιγότερο αλλά φαινόταν να θέλει αυτή να συνεχίσει να έχει την πρωτοβουλία χωρίς να βρίσκει πάντως τις ευκαιρίες. Στο 73’ ο διαιτητής, Άλεν Μπος έδωσε πέναλτι υπέρ της Φέγενορντ για μαρκάρισμα στον Παϊσάο, ο VAR όμως που έλεγξε τη φάση αποφάνθηκε ότι μαρκάρισμα ήταν έξω από την περιοχή και η Φέγενορντ δεν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Με το 1-1 έγιναν 13 τα ντέρμπι του Ρότερνταμ που η Φέγενορντ παραμένει αήττητη με 9 νίκες και 4 ισοπαλίες σε αυτή τη σειρά των αγώνων.

Ενός λεπτού σιγή και μαύρα περιβραχιόνια

Πριν από το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χανς Εϊκενμπρούεκ που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρόνων, στις 17 Αυγούστου. Μεταξύ άλλων, είχε παίξει 10 χρόνια στη Σπάρτα (1963-973) ενώ ήταν και μέλος τεχνικού τημ της ομάδας ανά περιόδους. Οι παίκτες της Σπάρτα αγωνίστηκαν και με μαύρα περιβραχιόνια.

Πάει στη Σαουθάμπτον

Επίσης, από την πλευρά της Φέγενορντ έγινε γνωστό ότι ο Μπαϊλόου, ο τερματοφύλακας της ομάδας θα συνεχίσει στη Σαουθάμπτον. Ήταν στην αποστολή του παιχνιδιού και κάποια στιγμή χαιρέτισε και τον κόσμο της ομάδας που φώναξε το όνομά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα