Στην Κυανή Ακτή για τίτλο

Yπέμεινε καρτερικά την καθυστερημένη ελέω συμβολαίου λύση της συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Λιλ και κατηφόρισε από τον πλούσιο βορρά στον ηλιόλουστο νότο της Νίκαιας. Η Νις βλέπετε είχε ήδη κερδίσει στην προπονητική κούρσα τη Λιόν, παρά το δείπνο του κόουτς με τον ισχυρό, πανούργο πρόεδρο Ολάς.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είναι προπονητής για πρότζεκτ. Δημιουργία σε βάθος χρόνου. Η Λιόν θέλει άμεσο αποτέλεσμα.

Η Νις σταθεροποίηση στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και διεκδίκηση τίτλου σε βάθος τριετίας. Επέλεξε το δεύτερο.

Αυτό έκανε άλλωστε δέκα χρόνια στη Σεντ Ετιέν. Σταθερότητα και δημιουργία ομάδας για την Ευρώπη. Αυτό έκανε στη Λιλ. Την παρέλαβε διαλυμένη, την έσωσε από υποβιβασμό και σε τρία χρόνια την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στη φιλόδοξη και με πολλά λεφτά Νις (ομάδα της οικογένειας Ράτκλιφ) ο Γκαλτιέ δεν βιάζεται. Ο Στενγκς της Αλκμάαρ είναι η πρώτη επιλογή για τα εξτρέμ. Και παίκτης τύπου Τζάστιν Κλάιφερτ, τον οποίο δεν υπολογίζει ο Μουρίνιο στη Ρόμα, η δεύτερη. Για να υποστηριχτεί το παιχνίδι του Ντόλμπεργκ στην αιχμή της επίθεσης.

Στην άμυνα ο Μπραντ της Λιόν αποκτήθηκε για το αριστερό άκρο, ιδανική επιλογή.

Η Νις έχει ρόστερ νεανικό (Τοντιμπό και Γκουιρί 21) και με εμπειρία (Ντάντε 37, Σνεϊντερλέν 31). Έχει εντυπωσιακή έδρα και πολλά λεφτά. Δεν είχε προπονητή πρώτης γραμμής. Τον βρήκε στο πρόσωπο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στη Γαλλία. Του Κριστόφ Γκαλτιέ. Η Παρί μπορεί και πάλι να ανησυχεί. Όχι άμεσα. Εντός τριετίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα