25η Μαρτίου – Το Twitter σχολιάζει την παρέλαση και τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση

25η Μαρτίου : Το Twitter σχολιάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τους πολίτες να είναι στα σπίτια τους με απαγόρευση κυκλοφορίας.

Βλέπετε εξαιτίας της πανδημίας, κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα ακόμη και τα πιο δυστοπικά σενάρια που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο Οργουελ.

Οι χρήστες του Twitter

σχολιάζουν άκρως καυστικά…τόσο την απαγόρευση κυκλοφορίας ανήμερα της 25η Μαρτίου, όσο και τα όσα έγιναν στην prive στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα…

Δεν λέμε πλέον ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ για να μην μας αποκαλέσουν φασίστες. Αυτοί είστε #παρελαση #1821ελλας2021

— Krataw apostaseis (@BoyCharlesdera1) March 25, 2021

Η αμηχανη στιγμή που είπε ο Κάρολος στην Καμήλα θα σε κάνω Βασίλισσα και η Ελισάβετ έπεσε κάτω ανάποδα σαν κατσαρίδα από τα γέλια

— Gogoζεφινος® (@Giorgosstefano2) March 25, 2021

Η φίλη μου παθαίνει κρίσεις πανικού επειδή ξεμείναμε από λεφτά κ αυτό το μήνα κ τελευταίο δεκαήμερο δουλεύουμε νηστικοί, οπότε αδυνατώ να νιώσω εθνικά περήφανος που χάνουμε έτσι άχαρα τα νιάτα μας στη χρεοαποικία. #200_χρονια_ταγαρια

— Melios (@MeliosPapadakis) March 24, 2021

Ελπίζω του χρόνου να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την #παρελαση από κοντά!

sofia (@iamsofiav) March 25, 2021

Siemens και τράπεζες δεν είδα να παρελάσουν, απαράδεκτο #παρελαση

Jeffrey Goines (@sorips_) March 25, 2021

Κρίμα που δεν ήταν συγχρονισμένος ο Αλιάγας με την εικόνα που είχαμε εμείς από την #παρελαση και τα σχόλια ήταν αλλού για αλλού! #200χρονια #1821Ελλάς2021

— pomodoro (@domataki) March 25, 2021

Η ωραιότερη παρέλαση που παρακολούθησα ποτέ. Μακάρι του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί υγιείς . Χρόνια πολλά σε ολους.. #παρελαση #1821ελλας2021 pic.twitter.com/luXZdUGcxw

— Βασιλική Μιχαλίτση (@vmichalitsi) March 25, 2021

Πάντως, ο Αλιάγας έχει τέλεια χροιά φωνής για DJ που παίρνει και μικρόφωνο σε στριπτιτζάδικο… #Παρέλαση

— Christos Vasileiou (@Chris_Vasileiou) March 25, 2021

Περνάει η Ελληνική Αστυνομία.
Πάντα ετοιμοπόλεμη για να σας δέρνει… #παρελαση

— Xristos s* (@xsview) March 25, 2021

Έχουμε και τον ξαναμμενο να μιλάει και δεν καταλαβαίνουμε τι λέει #παρελαση

— catherine koto (@catherinechicky) March 25, 2021

ΜΟΝΟ τα καύσιμα που σπαταλάνε σήμερα στον αέρα θα μπορούσαν να σώσουν μερικές ζωές αν γίνονταν ΜΕΘ και γιατροί. #παρελαση

— antistachef (@antistachef) March 25, 2021

#Greece200years in one photo pic.twitter.com/j57RCK12lj

— (@TassosMorfis) March 24, 2021

Παραμονή της επετείου του #1821ελλας2021, η αστυνομία απωθεί σπουδαστές δραματικών σχολών, που βρίσκονται σε σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. #200_χρονια pic.twitter.com/wGSy7mzziy

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) March 24, 2021

Για να λέγεσαι ελευθερος πρέπει και να είσαι.

— kickass (@kos_rocks) March 25, 2021

Ειπε ο Αλιαγας “γλυκο ηχο στους δρόμους της Αθηνας” τον ήχο των τανκς;

nina simone (@nina_ninasimone) March 25, 2021

Εντωμεταξύ το πρόστιμο των 300€ για άσκοπη μετακίνηση σήμερα επρεπε να το κάνουν 200€ για να τιμήσουν την επέτειο της επανάστασης του 1821.

— Gogoζεφινος® (@Giorgosstefano2) March 25, 2021

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης.

Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων.

«Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Συγκίνησε ο πιλότος με το μήνυμά του

Ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, ο πιο παλιός της ομάδας «Ζευς» των F-16, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας από τους αιθέρες, κατά τη διέλευση του αεροσκάφους από τον αττικό ουρανό.

«Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές. Κρατάμε γερά την σκυτάλη του εθνικού χρέους. Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά στους Έλληνες παντού στον κόσμο», είπε ο πιλότος μας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του:

Οι Έλληνες επαναστάτες μελέτησαν του φιλοσόφους του Διαφωτισμού.

Κάποιοι εξ’ αυτών είχαν πολεμήσει κατά τη Γαλλική Επανάσταση και τους Ναπολεόντειους Πολέμους κι έτσι, το 1821, ένα διεθνές κίνημα διανόησης, ανθρωπισμού, ένα κίνημα εθελοντών ξεσηκώθηκε σ’ ολόκληρη την Ευρώπη για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ήταν το κίνημα των αγωνιστών της ελευθερίας, των Ελλήνων που φονεύονταν σε συνθήκες φρικτής βαναυσότητας για την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

Σημαιοφόροι αυτού του αγώνα υπήρξαν ο λόρδος Βύρωνας, ο Ντελακρουά, ο Ουγκώ, ο Πούσκιν, ο Σατωβριάνδος.

Και πέρα απ’ αυτούς τους επιφανείς φιλέλληνες, ο πόλεμος της ελληνικής επανάστασης έδωσε την πρώτη ώθηση μιας καθαρά λαϊκής διεθνούς αλληλεγγύης στην Ιστορία, όπου ο καθένας μπορούσε να συνεισφέρει αγοράζοντας μια παρτιτούρα, παρακολουθώντας μια παράσταση, προσφέροντας χρήματα, ζώντας ένα μέρος αυτού του αγώνα.

Το άρθρο 25η Μαρτίου – Το Twitter σχολιάζει την παρέλαση και τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα