To μυστικό μήνυμα των Τούρκων πίσω από την εξαγγελία του θανάτου του Γκιουλέν

Ένα από τα βασικά θέματα που ασχολούνται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες είναι ο θάνατος του θανάσιμου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν σε ηλικία 83 ετων στις ΗΠΑ, στις 20 Οκτωβρίου. Η λεπτομέρεια με το… ρούχο παρουσιάστριας στην αναγγελία του θανάτου του.

Πέρα από την ουσία του πράγματος, οι Τούρκοι παρατήρησαν οτι η παρουσιάστρια του καναλιού TRT που γνωστοποίησε την είδηση φορούσε παρόμοια ρούχα

με την συνάδελφό της Tijen Karaş (η γυναίκα στα αριστερά της φωτογραφίας), η οποία το 2016 είχε αναγκαστεί να διαβάσει στον «αέρα» του ίδιου καναλιού, μια δήλωση των πραξικοπηματιών (ανθρώπων του Γκιουλέν δηλαδή) που είχαν καταλάβει το κτίριο του TRT στην Άγκυρα! (φωτογραφία πάνω).

«Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ένας προδότης και τρομοκράτης κατά της θρησκείας που πέρασε όλη του τη ζωή συνωμοτώντας εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πέθανε. Τα δικαιώματά μας ήταν απαγορευμένα», ήταν μερικά από τα λόγια που χρησιμοποίησε η τωρινή παρουσιάστρια του TRT όταν αναφερόταν στον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το θέμα με τα παρόμοια ρούχα των δύο δημοσιογράφων σχολάζεται έντονα στην Τουρκία μέσω των social media με τους περισσότερους να αναρωτιούνται αν η επιλογή ήταν τυχαία.

2024: Θάνατος Γκιουλέν

2016: Αναγγελία πραξικοπήματος στην Τουρκία

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκων, Γκιουλέν,tourkon, gkioulen