Αν δείτε το τανκ που έφτιαξε η Porsche στα 80s θα νομίζετε ότι είναι παιχνίδι για παιδιά, είναι πολύ μικρό

Στη δεκαετία του ’80, η Porsche κατασκεύασε ένα από τα πιο ασυνήθιστα στρατιωτικά οχήματα: το Weasel Tank. Αυτό το μικρό, ελαφρύ τανκ σχεδιάστηκε για να προσφέρει ευελιξία και ταχύτητα στο πεδίο της μάχης, ενώ μπορούσε να μεταφερθεί εύκολα από αέρος. Η Porsche είχε στόχο να φέρει την καινοτομία της στον στρατιωτικό εξοπλισμό, και το Weasel αποτέλεσε μια απόδειξη της τεχνολογικής της δεινότητας.

Με

την πρώτη ματιά, το Weasel μπορεί να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά με στρατιωτικό όχημα, λόγω του μικρού μεγέθους του και του απλού σχεδιασμού του. Ωστόσο, η κατασκευή του ήταν εξαιρετικά προσεγμένη, με δυνατότητα να διασχίζει δύσκολα εδάφη και να ανταπεξέρχεται σε αντίξοες συνθήκες. Οι αναρτήσεις και η μηχανολογία του ήταν ανώτερες, κάτι αναμενόμενο από την Porsche, η οποία φρόντισε να ενσωματώσει την εξειδικευμένη γνώση της ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα.

Σήμερα, το Weasel παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα της εποχής του, αν και λίγα μοντέλα διασώθηκαν. Έχει θέση πλέον σε μουσεία, αλλά η κληρονομιά του ζει μέσα από τη μοναδική του σχεδίαση.

@eagle_eye_world This is is the smallest tank in the world – Weasel Tank made in Germany #documentary #engineering #usa #tank #germany ♬ original sound – Eagle Eye

Γρηγόρης Κεντητός για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα