Πως να μην τελειώνει ο μισθός σου στις 20 κάθε μήνα, ακόμα και αν παίρνεις τον βασικό

Για όσους ζουν με τον βασικό μισθό, τα οικονομικά μπορεί να γίνονται πολύ πιεστικά, ιδιαίτερα όταν ο μήνας φαίνεται να διαρκεί περισσότερο από τα χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάνεις τα χρήματά σου να φτάσουν μέχρι το τέλος του μήνα χωρίς να νιώθεις ότι στερείσαι τα πάντα.

Ξεκίνα με αυστηρή παρακολούθηση των εξόδων σου. Πριν καν σκεφτείς να κόψεις κάτι, πρέπει να ξέρεις ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά σου. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή ή ένα απλό σημειωματάριο για να καταγράφεις κάθε έξοδο, όσο μικρό και αν είναι. Αυτό θα σου δείξει ποια έξοδα μπορείς να μειώσεις, αλλά και τι δεν είναι

αναγκαίο.

Στη συνέχεια, εφάρμοσε τη μέθοδο της προτεραιοποίησης των βασικών αναγκών. Πλήρωσε πρώτα τους λογαριασμούς και τα έξοδα διαβίωσης (όπως ενοίκιο και λογαριασμοί ενέργειας) και άφησε περιθώριο για βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό θα σε προστατεύσει από το να εξαντληθείς στις πρώτες ημέρες του μήνα.

Μία άλλη καλή τακτική είναι να ψάξεις για τρόπους να μειώσεις τα πάγια έξοδα, όπως να συγκρίνεις τιμές για ηλεκτρισμό ή να βρεις φθηνότερες επιλογές για το διαδίκτυο ή το τηλέφωνο. Επιπλέον, καθιέρωσε εβδομαδιαίο προϋπολογισμό για να ελέγχεις τα χρήματά σου σε μικρότερα διαστήματα, κάτι που βοηθά να αποφεύγονται οι σπατάλες.

Τέλος, αν έχεις τη δυνατότητα, αναζήτησε τρόπους για επιπλέον εισόδημα, όπως περιστασιακές δουλειές ή online εργασίες που μπορούν να ενισχύσουν το μηνιαίο σου εισόδημα. Ακόμα και μια μικρή αύξηση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο συνολικό σου προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμα

Το σκοτεινό μυστικό της γυναίκας που έγινε γνωστή ως “βρικόλακας του Αμαζονίου”

Έχει εκατομμύρια και τρώει γατοτροφή για να κάνει οικονομία

Όταν ο Paul di’Anno των Iron Maiden διασκέδαζε στα μπουζούκια με τη Στέλλα Μπεζαντάκου

Γρηγόρης Κεντητός για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα