Ζέλσον… Ποντένσε (vids)!

Ο Ζέλσον Μαρτίνς θύμισε Ντάνιελ Ποντένσε στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μάλμε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν όσο κομβικός ήταν πέρυσι ο συμπατριώτης του σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς.

Ο Ολυμπιακός της περυσινής σεζόν είχε από τη μία άκρη τον Κώστα Φορτούνη κι από την άλλη τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο δε Ποντένσε έπαιζε από αριστερά με ανάποδο πόδι και έκανε ουκ ολίγες φορές δημιουργούσε με τις ενέργειές του τις

συνθήκες για ένα γκολ. Πράγμα που είδαμε από τον Ζέλσον στο 100%, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Μάλμε.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Τα απτά δείγματα είναι το δοκάρι σε σουτ εκτός περιοχής και η ασίστ στον Ελ Κααμπί. Βέβαια, το… μαγικό έχει έρθει πριν την ασίστ. Με τον τρόπο που ξεφεύγει από δύο παίκτες της Μάλμε πάνω στη γραμμή, πίσω από τη σέντρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Διαρκής κίνηση ανάμεσα στις γραμμές για να δημιουργήσει ρήγματα. Κλεψίματα από το πρέσινγκ ψηλά, πάσες με τη μία, κούρσες και κάθετο παιχνίδι. Είτε με τις μπούκες του, είτε με τις πάσες του.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι η μόνη… μεταγραφή που δίνει κάτι στον Ολυμπιακό έως τώρα στη σεζόν. Ναι, προφανώς και δεν είναι μεταγραφή μιας και ήρθε από πέρυσι. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να δείξει όσα μπορεί. Την τρέχουσα σεζόν η διαχείριση είναι καλύτερη και ο Ζέλσον δίνει το κάτι παραπάνω. Μοιάζει δύσκολο να παίξει βέβαια δύο ματς την εβδομάδα. Αυτό είναι το μόνο του θέμα.

Ούτως ή άλλως όμως, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει πως πρέπει να βγουν κι άλλοι μπροστά…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα