Ολυμπιακός : Ο Έλις θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά

16:31 19/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Το σημαντικό σε έναν αθλητή είναι η νοοτροπία του και το πώς αντιλαμβάνεται το άθλημα. Ειδικά σε ομάδες του επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός, οι παίκτες είναι αυτοί που λαμβάνουν κάποιες συνιστώσες από τους προπονητές τους και στο χέρι τους είναι να μπορέσουν να ακολουθήσουν το πλάνο.

Στην περίπτωσή μας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει να κινηθεί στο «5» έχοντας στο ρόστερ του τους Οκτάβιους Έλις και Χασάν Μάρτιν. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο δεύτερος, έχουμε διαβάσει

κατά καιρούς πολλά για τους λόγους που επιλέχθηκε από τον προπονητή των Πειραιωτών.

Ελάχιστα όμως για τον πρώην παίκτη του Προμηθέα Πατρών. Ο Έλις στις πρώτες του εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα εντυπωσίασε με το πάθος που έβγαζε στο παρκέ, τα μακριά του χέρια και την αθλητικότητα που έδωσε σε μία front line που… χώλαινε σε αυτό το κομμάτι. Με τον Μιλουτίνοφ αρχικά εκτός φόρμας και στη συνέχεια τραυματία, ο Αμερικανός σέντερ από το Μέμφις κέρδισε με το σπαθί του τα λεπτά συμμετοχής του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα αλλά και το χειροκρότημα του κόσμου.

Γίνεται όμως να κριθεί από την περσινή σεζόν μόνο, η οποία κακά τα ψέματα, κρίνεται ως ένα βαθμό αποτυχημένη; Όχι αλλά κακά τα ψέματα, τα πρώτα δείγματα γραφής του ήταν άκρως ενθαρρυντικά, καθώς μιλάμε για ένα παλικάρι που στα 27 του μετακόμισε από τον Προμηθέα του Eurocup, στον Ολυμπιακό της Ευρωλίγκας.

Ο Έλις όμως δεν έμεινε εκεί. Το μεγάλο του μειονέκτημα το γνωρίζει και πολλές φορές έβγαζε… μάτι στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπορεί να είναι 2,08μ και με μεγάλα άκρα, όμως δεν διαθέτει τον όγκο για να σπρώξει τα βαριά κορμιά που θα βρεθούν απέναντί του.

Για αυτό πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, διαφοροποιώντας σε τεράστιο βαθμό την διατροφή του αλλά και την εκγύμνασή του, βάζοντας κιλά, τα οποία βέβαια δεν ήταν λίπος αλλά μύες. Το επιδείκνυε αρκετές φορές μέσα από τα social media του, όμως τελικά όλα αυτά δεν ήταν απλά για να τα βλέπουμε εμείς. «Έσταζε» στις ΗΠΑ o Έλις.

Η πρώτη εικόνα του στο ΣΕΦ λοιπόν πρόσφερε πολλά χαμόγελα καθώς ήταν εμφανής η αλλαγή στο κορμί του. Σε αυτό το διάστημα ο Αμερικανός πρόσθεσε τουλάχιστον 8 κιλά στο σώμα του και χρειάζεται μερικά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο που και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι το ιδανικό για το σκαρί του. Από κοντά του εννοείται πως είναι και οι ειδικοί του Ολυμπιακού, με τον Έλις να αποδεικνύει με κάθε τρόπο πως τα αγαθά κόποις κτώνται. Δεν είναι τυχαίο πως στην Πάτρα, εκτός από τον εκπληκτικό του χαρακτήρα, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την εργατικότητά του και για το γεγονός πως το γυμναστήριο ήταν σπίτι του!

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Εργάζεται σκληρά στο ΣΕΦ, όπως και στις ΗΠΑ, και κανείς δεν μπορεί να του αποκόψει το δικαίωμα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη θέση του βασικού σέντερ των Πειραιωτών, συνεχίζοντας και αυτός την παράδοση των αθλητικών ψηλών στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα