Kαρδιολόγος Ωνασείου: Οι γενετικοί έλεγχοι στα τρία παιδιά της Ρούλας ήταν αρνητικοί - Ελέγξαμε 968 γονίδια

«Ηχηρή» απάντηση από τις γονιδιακές εξετάσεις στα λεγόμενα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι των παιδιών της οφείλονταν σε κληρονομικά αίτια.Οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο των τριών παιδιών της, φαίνεται πως καταρρίπτονται ένας προς ένας από τους γιατρους της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς και τους ειδικούς που ασχολούνται…

«Η κάρδια έπαψε να λειτουργεί απότομα» - Τι κατέγραψε ο απινιδωτής όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

Ο καρδιολόγος αναφέρει στην κατάθεσή του πως εξεπλάγη τρομερά όταν του τηλεφώνησε ο συνάδελφός του και τον ενημέρωσε

για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με τον ίδιο να αποκλείει την καρδιολογική αιτία θανάτου.

«Όταν πέθανε η Τζωρτζίνα μου τηλεφώνησε ο κύριος Παπαγιάννης και μου είπε: "Δεν φαντάζεσαι τι έγινε, πέθανε και το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα".

Μόλις μου το είπε αμέσως το μυαλό μου πήγε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από καρδιολογικής αιτίας», ανέφερε ο κ. Αναστασάκης.

Ο γιατρός περιέγραψε λεπτομερώς τις καταγραφές του απινιδωτή στα κρίσιμα λεπτά του θανάτου της 9χρονης, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή:

«Ο απινιδωτής άρχισε να βηματοδοτεί, που σημαίνει ότι ο απινιδωτής λειτουργούσε κανονικά και στη συνέχεια το μυοκάρδιο έπαψε να αντιδρά. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη. Είχαμε οχυρώσει αυτό το παιδί ηλεκτρικά πλήρως και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι υπήρχε πρόβλημα με την αντλία, το μυοκάρδιο.

Από περιγραφή όμως που σας είπα, βλέπαμε από τον απινιδωτή ότι συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο είχαμε οχυρώσει το παιδί. Βλέπαμε δηλαδή ότι:

Δεν είχε γίνει κοιλιακή ταχυκαρδία, ο οποίος είναι και ο συνήθης μηχανισμός που σκοτώνει ένα παιδί ξαφνικά. Ήταν πολύ περίεργο που ξαφνικά ξεκίνησε μια βραδυκαρδία που δεν είχε καταγραφεί στις προηγούμενες φάσεις. Ήταν ανεξήγητο το ότι σταμάτησε να λειτουργεί το μυοκάρδιο».

Ο καρδιολόγος συνέχισε λέγοντας ότι «σε φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε καταγραφεί μια σταδιακή μετάβαση ωσότου καταλήξει το παιδί, κάτι που δεν υπήρξε, καθώς η κάρδια έπαψε να λειτουργεί απότομα.

Με απλά λόγια, από τις καταγραφές βλέπαμε ότι ο βηματοδότης έδινε το ηλεκτρικό ερέθισμα, αλλά το μυοκάρδιο δεν αντιδρούσε. Το μυοκάρδιο παύει να λειτουργεί όταν δεν μεταφέρεται αίμα στην κάρδια ή όταν το αίμα δεν μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα.

Στην περίπτωση λοιπόν της Τζωρτζίνας, έχουμε μια απότομη μετάβαση σε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός, δηλαδή στην καταστροφή του μυοκαρδίου. Ωστόσο δεν γίνονται έτσι τα πράγματα!

Θα έπρεπε να υπήρχε μια προειδοποιητική φάση και εξέλιξη, κάτι το οποίο δεν συνέβη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kαρδιολόγος Ωνασείου, Ρούλας, - Ελέγξαμε 968,Kardiologos onaseiou, roulas, - elegxame 968