Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας τα Βίλια με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς που καίει τεράστια δασική έκταση. Εκκλήσεις για εναέρια μέσα από τους κατοίκους. Δραματική είναι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η κατάσταση στα Βίλια και στους γύρω οικισμούς με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη και να πλησιάζει επικίνδυνα τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).…

«Έτσι και δυναμώσει ο βοριάς καήκαμε»

Έκκληση για εναέρια μέσα απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινότητας Πανοράματος, Σπύρος Χτενάς. «Θέλουμε οπωσδήποτε μερικές ρίψεις από αεροπλάνα, αλλιώς καιγόμαστε» είπε στις 10 το πρωί

στο OPEN, όπου ανέφερε πως επιχειρούν μόνο δύο ελικόπττερα, που «δεν μπορούν να τη σβήσουν».

Ο κ. Χτενάς είπε ότι η φωτιά έχει φτάσει η φωτιά κοντά στα σπίτια μας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, κατά την εκτίμησή του. «Με μερικές ρίψεις θα σώσουν τον οικισμό» είπε και πρόσθεσε: «Συνέχεια ζητάμε εναέρια μέσα. Ζητάμε δυο - τρία Canadair».«Έτσι και δυναμώσει ο βοριάς καήκαμε, δεν τη γλιτώνουμε», ήταν η δραματική έκκλησή του για τα 350 σπίτια στο χωριό.

«Δεν υπήρχε συντονισμός» κατήγγειλε ο πρόεδρος κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης. Μεταξύ άλλων σχολίασε στο OPEN ότι είναι απαράδεκτο να κάνει επιστροφή η φωτιά 5 χιλιόμετρα και κατήγγειλε ότι δεν είχαν συντονισμό οι επικεφαλής και χαρτογράφηση της περιοχής.

«Δεν επιχειρούν αυτή την ώρα εναέρια μέσα. Ζητήσαμε ενίσχυση, αλλά δεν έρχονται» κατήγγειλε και ο Κώστας Φυλακτός, αντιδήμαρχος Μεγαρέων. Ο ίδιος είπε ότι τώρα η φωτιά κατευθύνεται στη βιομηχανική ζώνη των Μεγάρων, στη θέση Άκρες.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Αναμένεται ενίσχυση ανέμων στα Βίλια

O μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης σε πρόγνωσή του τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχών το απόγευμα στα Βίλια, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα