Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν στην πισίνα και κλείδωσα», είπε η ναυαγοσώστρια για τον πνιγμό της 8χρονης

Ανακλήθηκαν από τον Δήμο Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, οι άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης όπου πνίγηκε η 8χρονη.Η ναυαγοσώστρια της πισίνας σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, που βρέθηκε νεκρή η 8χρονη, κατέθεσε πως «δεν είδε κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».…

Εκτός προδιαγραφών οι πισίνες στην κατασκήνωση

Ανακλήθηκαν από τον Δήμο Κασσάνδρας οι άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (14/8), όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στη Χαλκιδική, μετά από

ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί το 2022. Από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά. Στη δεύτερη πισίνα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός (σωσίβια και κοντάρι), ενώ δεν υπήρχαν και σημάνσεις για τα βάθη.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το άτομο, που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα όλη η κατασκήνωση

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής, εκεί δηλαδή όπου ξεψύχησε το 8χρονο κορίτσι, διέταξε ο εισαγγελέας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της. Νωρίτερα, ελεύθερος αφέθηκε, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, που συνελήφθη τα ξημερώματα για τον θάνατο της 8χρονης. Ενώ, με προφορική εντολή εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερη και η 19χρονη ομαδάρχισσα, που είχε συλληφθεί για το ίδιο συμβάν.

Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί, όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, η δικογραφία αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα έτσι ώστε, όταν ολοκληρωθεί αυτή, να αξιολογηθεί στο σύνολό της η υπόθεση.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται, θα συμπεριληφθούν -μεταξύ άλλων- η ιατροδικαστική εξέταση, όπως επίσης η αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες από τον τόπο του συμβάντος και καταθέσεις μαρτύρων.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ιατροδικαστικά ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλκιδική, Δεν, 8χρονης,chalkidiki, den, 8chronis