Δραγασάκης για Καλογρίτσα: Όταν είσαι επιχείρηση υπό χρεoκοπία κάνεις διάφορα πράγματα για να διασωθείς

«Για παράδειγμα για τον κ. Καλογρίτσα μπορώ εύκολα να πω ότι είναι μία επιχείρηση υπό χρεοκοπία. Όταν είσαι επιχείρηση υπό χρεωκοπία κάνεις διάφορα πράγματα για να διασωθείς. Ποια είναι αυτά τα οποία κάνει ο συγκεκριμένος δεν μπορώ να επεκταθώ αν δεν υπάρχουν τεκμήρια αντικειμενικά», ανέφερε.

«Καταρχήν όσοι ζήσαμε

το ‘89, ανεξάρτητα από την πλευρά στην οποία βρεθήκαμε πιστεύω έχουμε γίνει πιο σοφοί στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Δηλαδή έχουμε μάθει ότι όταν ακούμε τέτοιου τύπου ιστορίες με κασέτες, παρακολουθήσεις κλπ πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι, διότι δεν ξέρει κανείς εύκολα να ξεχωρίσει το πραγματικό από το τέχνασμα και πού εντάσσονται όλα αυτά», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον Real Fm.

«Εγώ δύο σχόλια θέλω να κάνω. Πρώτον, θα περίμενε κανείς 7 Ιουλίου του 2020 να μιλά όλη η κοινωνία για το θετικό έργο της κυβέρνησης, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο αλλά η κοινωνία καλείται να συζητήσει για αυτά που και εσείς με ρωτήσατε. Αυτό κάτι δείχνει σε ότι αφορά την κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι ότι πιστεύω ότι αυτό που ζούμε εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που έχει στόχους, ο πρώτος είναι ο αποπροσανατολισμός, να μην μιλάμε για τις 200.000 απολύσεις αλλά να μιλάμε για τα άλλα, το δεύτερο είναι το κουκούλωμα διότι υπάρχουν σκάνδαλα σε αυτή τη χώρα, δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ που να λέει για χρηματισμό αξιωματούχων και στην Ελλάδα να ζούμε μία ατμόσφαιρα όπου επί έναν χρόνο ασχολούνται με τη συγκάλυψη της υπόθεσης αυτής. Η παράταξη που κυβερνάει έχει βγάλει συμπεράσματα από τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω δηλαδή ότι έχει καταλήξει ότι η στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που ακολούθησε πριν από το 2015 ήταν λάθος και τώρα έχει μία στρατηγική περιορισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική είναι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει, αλλά να υπάρχει χωρίς να κυβερνάει», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής.

«Είναι η λογική του κ. Βορίδη ότι πρέπει να ληφθούν και θεσμικά μέτρα τα οποία να εμποδίσουν το ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην εξουσία. Διότι οι κοινωνικές συνθήκες θα είναι τέτοιες που προσωπικά εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού βεβαίως και ο ίδιος κάνει ενέργειες και βήματα προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του, θα κληθεί ξανά στην κυβέρνηση. Άρα αντιμετωπίζω το θέμα πολιτικά, βλέπω απέναντι μου ένα σχέδιο, απέναντι σε αυτό το σχέδιο τοποθετούμε. Από την άλλη μεριά, υπάρχει και εσωκομματική διάσταση. Εκεί εμείς κάναμε έναν απολογισμό ο οποίος κρίθηκε θετικός και εκεί προβλέπαμε και την έννοια του ειδικού απολογισμού... Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί ούτως ώστε ως κόμμα συλλογικά και υπεύθυνα να αποτιμήσουμε τη δράση μας, να βγάλουμε συμπεράσματα. Έτσι αντιμετωπίζω το θέμα αυτό, δεν μπορώ να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες διότι πρέπει να μιλήσω για πράγματα κάποια από τα οποία τα γνωρίζω ο ίδιος, άλλα δεν τα γνωρίζω. Για παράδειγμα για τον κ. Καλογρίτσα μπορώ εύκολα να πω ότι είναι μία επιχείρηση υπό χρεοκοπία. Όταν είσαι επιχείρηση υπό χρεωκοπία κάνεις διάφορα πράγματα για να διασωθείς. Ποια είναι αυτά τα οποία κάνει ο συγκεκριμένος δεν μπορώ να επεκταθώ αν δεν υπάρχουν τεκμήρια αντικειμενικά», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι 200.000 απολύσεις τον Ιούνιο πρέπει να σημάνουν συναγερμό, διότι το μέγεθος είναι μεγάλο. Ένα προσθέσουμε και το δεύτερο στοιχείο το οποίο έχουμε από μελέτες ότι το 20% των επιχειρήσεων έχει κλείσει, άγνωστο εάν είναι οριστικό ή προσωρινό, είμαστε ήδη σε μία πορεία ύφεσης που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη... Με ανησυχούν αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης στους Financial Times στην ουσία περί μνημονιακών πολιτικών χωρίς μνημόνια. Άρα, πρέπει να παρθεί μία πολιτική απόφαση έστω τώρα, ότι η κρίση αυτή απαιτεί τη λήψη μέτρων τώρα. Αυτό που λέει για εφεδρείες ακούγεται ωραία, αλλά αν αυτή τη στιγμή δεν ανακόψουμε αυτό το κύμα απολύσεων, κλείσιμο επιχειρήσεων κλπ, μετά δεν θα είναι εύκολο να παρέμβει κανείς. Άρα είμαστε ανήσυχοι, η επιβράδυνση της οικονομίας είχε αρχίσει από πριν, ο κορωνοϊός και το lockdown έφεραν τις συγκεκριμένες συνέπειες, η βραδύτητα των μέτρων επιτείνει τα πράγματα, ευρώ δεν έχει πάει ακόμα στις επιχειρήσεις, άρα επιτάχυνση, λήψη καθαρών αποφάσεων και σχεδιασμός για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα