Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας για όσους αθλούνται

Νέα μελέτη δείχνει πως η απόσταση των δύο μέτρων στο τρέξιμο ή στην ποδηλασία, δεν προστατεύει από τον κορονοϊό.

Η απόσταση των δύο μέτρων στο τρέξιμο ή την ποδηλασία, σύμφωνα με νέα μελέτη, είναι ανεπαρκής και δεν προστατεύει από τον κορονοϊό, έδειξε πανεπιστημιακή μελέτη από το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Μάλιστα, ο Bέλγος καθηγητής αεροδυναμικής Μπερτ Μπλόκεν, ο οποίος ήταν επικεφαλής σχετικής μελέτης στα πανεπιστήμια του Λέουβεν (Βέλγιο) και του Αϊντχόφεν (Ολλανδία), συμφωνεί με τα αποτελέσματα. Επιπλέον, δήλωσε

σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι η απόσταση των δύο μέτρων δεν είναι αρκετή αν βρισκόμαστε στο ρεύμα του αέρα ενός άλλου ατόμου. «Όταν κάνετε τζόκινγκ και εκπνέετε, τα σταγονίδια της εκπνοής είναι τόσο ελαφριά που δεν κινούνται μαζί σας. Μένουν πίσω από εσάς στο σύννεφο του αέρα και χρειάζονται κάποιο χρόνο για να πέσουν στο έδαφος», εξήγησε ο Μπλόκεν.

«Αν περπατάω τώρα από πίσω σας, τότε δεν είναι αρκετός ο χρόνος να πέσουν και επομένως κινούμαι κατευθείαν προς αυτό το σύννεφο. Το μήκος του ρεύματος του αέρα που δημιουργείται από κάποιον ο οποίος κάνει τζόκινγκ ή ποδήλατο εξαρτάται από το μέγεθος του σώματος και φτάνει έως 20 και 25 μέτρα», επισημαίνει ακόμη. Για αυτό και ο καθηγητής Μπλόκεν συνιστά, όταν αθλούμαστε να προσέχουμε οπωσδήποτε οι αποστάσεις να είναι μεγαλύτερες.

Η απόσταση των δύο μέτρων στην περίπτωση που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ είναι πάντως επαρκής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ελπίδες για φάρμακο

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer στις ΗΠΑ, ανακοινώνει, ότι δείχνουν αισιόδοξα αποτελέσματα, για θεραπεία κατά του κορονοϊού, οι πρώτες μελέτες που διενεργήθηκαν. Μάλιστα, αναφέρει πως πρόκειται να στηρίξει τις έρευνες, για να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα υπάρχοντα σκευάσματα της Pfizer , όπως το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz , μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά για όσους νοσηλεύονται με ασθένειες του αναπνευστικού που προκαλεί ο κορονοϊός.

Το σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων JAK αναστολέων και χρησιμεύει επίσης και στη θεραπεία της αυτοάνοσου ελκώδους κολίτιδας, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από πνευμονία που προκαλεί ο ιός αυτός, τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες κι άλλα σκευάσματα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα άλλων φαρμακοβιομηχανιών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα