Εμβολιασμός: Πλαστά πιστοποιητικά σε όλη την Ελλάδα - Οι νέες καταγγελίες και οι περιοχές

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ύποπτα πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία.Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες σε όλη τη χώρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ύστερα από την απίστευτη περίπτωση με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς…

Ειδικότερα, οι εν λόγω τρεις περιπτώσεις αφορούν σε δυο νοσηλεύτριες κι έναν γιατρό. Ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης,

Στέργιος Γκανάτσιος, δήλωσε στο τοπικό μέσο πως «ούτως ή άλλως, όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όλων των εργαζόμενων, υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Ντέντης, δήλωσε από την πλευρά του πως υπάρχει θέμα, το οποίο κι ερευνάται.

Σημειώνεται, δε, πως μία εκ των δύο νοσηλευτριών εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και φέρεται να προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Ο γιατρός και η άλλη νοσηλεύτρια που ελέγχονται, εργάζονται σε Κέντρα Υγείας της Κοζάνης

Καταγγελίες και για την Ικαρία

Εν τω μεταξύ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε πως έχει καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διευκρίνισε πως πρόκειται για μια γιατρό κι έναν επικουρικό νοσηλευτή, οι οποίος εμφανίζονται ως εμβολιασμένοι δίχως να έχουν κάνει εμβόλιο.

Ελέγχονται 4 υγειονομικοί Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, τέσσερις υγειονομικοί του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να ελέγχονται σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Έρευνες και στην Καβάλα

Επιπλέον, η ΕΡΤ μετέδωσε πως τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, ελέγχονται, προκειμένου να μην υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία

Ακόμη, ο τηλεοπτικός σταθμός Open Tv γνωστοποίησε πως γίνονται έρευνες, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα, για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα μιας παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, της οποίας οι συνάδελφοι όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον νέο κορονοϊό.

Πλεύρης: Αυστηροποιούμε το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ενημέρωση για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έκανε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πράγματι ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς. Προβλέπονται κυρώσεις και ο Υπεάρχης ανέστειλε τα καθήκοντά της».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες ΥΠΕ. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν».

Για την τροπολογία που αφορά τις αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας τόνισε:

«Ως μία ένδειξη καλής θέλησης από την Κυβέρνηση δίνουμε τη δυνατότητα με το που εμβολιαστούν σήμερα με την πρώτη δόση, να επιστρέψουν στο σύστημα. Παρατηρούμε ότι πράγματι τις ημέρες του Σεπτεμβρίου εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί και αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αυστηροποιούμε το πλαίσιο και ενώ υπάρχουν οι ποινικές και οι πειθαρχικές κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν τέτοιου είδους πράξεις, κρίναμε σκόπιμο να μπει ένα διοικητικό πρόστιμο για δύο λόγους.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Διότι να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα. Και όσοι τυχόν έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Δηλαδή αν η υπάλληλος η οποία είχε βρεθεί πριν ή ίσχυε αυτός ο νόμος θα της γινόταν καταλογισμός για 40 περίπου περιστατικά, 5.000 ευρώ το περιστατικό.

Δεν δεχόμαστε κανένας να πάει να δυναμιτίσει το πρόγραμμα και να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μαζί με ασθενείς ή με ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι και θέλουν να προστατεύονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα