Επταετές ομόλογο: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών - Κοντά στο 2% το επιτόκιο

Στα 6,3 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές υπερκαλύπτοντας την έκδοση για το ελληνικό επταετές ομόλογο με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κοντά στο 2%.

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο, λήξης 2027, με την έκδοση να συγκεντρώνει προσφορές της τάξης των 6,3 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται κοντά

στο 2%.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε την Τετάρτη για την πρώτη ομολογιακή έκδοση της Ελλάδας μετά την ένταξη των ελληνικών κρατικών τίτλων στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης(QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Αθήνα προχωρεί στην έκδοση χρέους για την άντληση κεφαλαίων, ώστε να χρηματοδοτήσεις τις προσπάθειες «θωράκισης» της ελληνικής οικονομίας από τον αντίκτυπο του κορoνοϊού, ενισχύοντας τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και επιτρέποντας στην κυβέρνηση να διατηρήσει αλώβητο το «μαξιλάρι» ασφαλείας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινήθηκε σε υψηλά τριών εβδομάδων, στο 2,06%. Μετά το 15ετές ομόλογο του Ιανουαρίου, την πρώτη μακροπρόθεσμη έκδοση από την εποχή της κρίσης, η Ελλάδα στράφηκε σε τίτλους επταετούς διάρκεια, όπως και αρκετές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης.

Ανάδοχοι της έκδοσης -με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2027- είναι οι τράπεζες Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.

Keywords
Τυχαία Θέματα