Φωτιά στην Εύβοια: Κραυγή απελπισίας από την κ. Παναγιώτα - Η φωτογραφία της έγινε πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο

Τα πρωτοσέλιδα αρκετών ξένων ΜΜΕ φιλοξένησε η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από τις Γούβες της Εύβοιας τη στιγμή που αφήνει το σπίτι της υπό τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο STAR περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησε…Η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από τις Γούβες, στην Εύβοια, η οποία αποτυπώνει τον πόνο και την απόγνωση, αφήνοντας το σπίτι της που κινδύνευε από τη φωτιά,
έγινε - και…

Στο STAR αποκάλυψε ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε είχε χάσει την άντρα της και φώναζε για βοήθεια. «Εκείνη την ώρα κατέβαινε η φλόγα και ο άντρας μου έτρεχε με τον κουβά να ρίξει νερό από πίσω που ερχόταν η φωτιά. Και εγώ τον έχασα και φώναζα για βοήθεια. Μαζεύτηκε η αστυνομία, ο κόσμος, όλοι. Όλο το χωριό είναι μια γροθιά για αυτά τα πράγματα. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι» είπε η κυρία Παναγιώτα στο Star.

«Θόλωνε το μυαλό μου. Λιποθύμησα και χτύπησα στο κεφάλι. Με άρπαξαν οι αστυφύλακες και πέσανε να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Με πήγανε στο κέντρο υγείας, μου κάνανε ενέσεις, μου βάλανε οξυγόνο και όρο και δε θέλανε να φύγω. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάτσω, ήθελα να έρθω εδώ στο σπίτι μου», τόνισε στη συνέχεια.

Στο νοσοκομείο, οι νοσηλευτές και το προσωπικό της έλεγαν πως τα σπίτια δεν έχουν καεί, προκειμένου να την καθησυχάσουν και ότι έχει καεί μόνο το δάσος: «Γιατί να καεί το δάσος; Δεν είναι αμαρτία;» δήλωσε φανερά στεναχωρημένη.

Σχετικά με το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε viral, η κυρία Παναγιώτα απάντησε πολύ ταπεινά, με λόγια που αρμόζουν σε μία τόσο θλιβερή καταστροφή:

«Δε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο. Όλη η Εύβοια έχει καεί», είπε συγκινημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα