Η διαφορά μεταξύ των νεκρών παιδιών σε Αμαλιάδα και Πάτρα – Γιατί καθυστερούν οι εξετάσεις για τον Παναγιωτάκη

Έρχονται εξελίξεις όσον αφορά στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη από την Αμαλιάδα χάρη σε ένα εύρημα.Νέα στοιχεία ήρθαν, το Σάββατο (26/10), στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο των πέντε παιδιών στην Αμαλιάδα, με την Ειρήνη Μουρτζούκου να επιμένει πως δεν έχει καμία ανάμειξη στη…

Αποκαλύψεις από εύρημα για τον μικρό Παναγιωτάκη

Για ελλείψεις στις ιατροδικαστικές εξετάσεις, που δημιουργούν αντικειμενικά

προσκόμματα στην έρευνα για τους θανάτους των παιδιών σε Αχαΐα και Ηλεία, κάνει λόγο ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου και της συγκατοίκου της από την Αμαλιάδα.

Μιλώντας στο iΕidiseis, ο Αναστάσιος Ντούγκας προαναγγέλλει εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι εντολείς του εμφανίζονται έτοιμες να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη ένα σημαντικό εύρημα που αφορά στην υπόθεση του θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη, που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο. Ο Παναγιωτάκης ήταν το παιδί της Καλλιόπης – συγκατοίκου της Ειρήνης – που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί στη Δικαιοσύνη εύρημα, το οποίο δεν είχε κατασχεθεί τότε κατά την έρευνα και το οποίο ενδεχομένως διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Δεν συγχέονται οι υποθέσεις σε Αμαλιάδα και Πάτρα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξήγησε, το Σάββατο (26/10), αρχικά τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα από την οποία φέρεται να πέθαναν κάποια από τα παιδιά στην Αμαλιάδα.

Χαρακτηριστικά, στην εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» του MEGA, ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε: «Η πνευμονίτιδα είναι μία κατάσταση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, ενδογενείς λόγους, με ένα μικρόβιο, ιό ή λοίμωξη αναπνευστικού. Έχουμε μία πνευμονία που προκαλεί πνευμονίτιδα και εκεί όντως μπορεί να έχουμε θάνατο, αλλά από τη βαριά λοίμωξη αναπνευστικού. Άλλοι λόγοι είναι εξωγενείς, όπως η χρήση ουσιών».

Μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Λέων τόνισε πως δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις υποθέσεις της Πάτρας και της Αμαλιάδας, λέγοντας το εξής: «Στην υπόθεση της Πάτρας έχουμε παθολογικά αίτια, στην υπόθεση της Αμαλιάδας έχουμε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις με κοινά ευρήματα, τα οποία δεν μπορεί να παραμείνουν ως αιτία θανάτου και πρέπει να αιτιολογηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμαλιάδα, Πάτρα –, Παναγιωτάκη,amaliada, patra –, panagiotaki