ΗΠΑ: Σαρώνει ο κορονοϊός με 145.000 κρούσματα - Πλωτό νοσοκομείο στην Νέα Υόρκη

Ο κορονοϊός πλήττει τις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν κοντά στα 145.000 κρούσματα και 2.500 νεκροί.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στις ΗΠΑ, καθώς έχουν χάσει την ζωή τους 2.575 άνθρωποι και 144.1672 είναι μολυσμένοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ταυτόχρονα, αρκετά χαμηλό είναι το ποσοστό των ατόμων που έχουν θεραπευτεί από τον ιό, με το νούμερο να είναι στους 4.865.

Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, θα φθάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες. «Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε ο Τραμπ. «Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Πλωτό νοσοκομείο στην Νέα Υόρκη

Στην Νέα Υόρκη έφτασε ένα στρατιωτικό πλωτό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το USNS Comfort χωριτικότητας 1.000 κλινών, όπου αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συρροή ασθενών του  κορονοϊού.

Το πλοίο, διαθέτει 12 χειρουργεία και 1.200 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού και αναμένεται να παράσχει φροντίδα σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, οι οποίοι όμως δεν συνδέονται με τον κορονοϊό, προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν στους νοσούντες με COVID-19.

«Το γεγονός ότι το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται εκεί, ότι ο στρατός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη σε μια στιγμή όπου η πόλη μας το έχει ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό» τόνιζε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την ώρα που το USNS Comfort εισερχόταν στο λιμάνι του Μανχάταν.

«Για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια», σημείωσε επίσης.

Δυσοίωση εκτίμηση για την εξάπλωση του ιού

Ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία του νέου κορονοϊού εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση, με επιφύλαξη όπως επισήμανε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 100.000-200.000.

«Με βάση αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα έλεγα μεταξύ 100.000-200.000, είπε ο Δρ. Άνθονι Φαούτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα μπορεί να ανέλθουν σε «εκατομμύρια».

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων υπενθύμισε πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε διάφορες υποθέσεις. «Παρουσιάζουν το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο. Και σε γενικές γραμμές η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση», εξήγησε. «Δεν έχω δει ποτέ, στις ασθένειες για τις οποίες έχω εργαστεί, να υλοποιείται το χειρότερο σενάριο. Πάντα υπάρχει υπερεκτίμηση», πρόσθεσε.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα