Κορονοϊός: Πάσχα στο σπίτι - Πότε θα έρθουν περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα

Την διαβεβαίωση ότι θα έρθουν περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού αν δεν τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι είπε για την περίοδο του ΠΑΣΧΑ.

Με την παράκληση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμη περισσότερο για να σπάσουμε την αλυσίδα του κορονοϊού, ξεκίνησε την ενημέρωση της Δευτέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι, δεν πάμε

στο χωριό και δεν σουβλίζουμε. «Προσευχόμαστε στο σπίτι μας».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός φτιάχνει και δεν πρέπει να σταματήσουμε να μένουμε σπίτι. «Περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας εξυπηρετούν τον ιό» είπε και συμπλήρωσε: «Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν πάμε σε άλλα μέτρα. Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα θα παρθούν αν δεν τηρήσουμε τα σημερινά. Θα είναι μονόδρομος. Είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου και πρέπει να μείνουμε σπίτι».

Παράλληλα, τόνισε ότι αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και όλες τις μονάδες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας» ανέφερε.

Δείτε εδώ τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το Πάσχα.

Για την πορεία των ελέγχων ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και χθες το βράδυ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στη ΓΑΔΑ, είχε ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα και 513 στενές επαφές τους. Την ίδια στιγμή, έχουν καταχωρηθεί οι επιβάτες 172 πτήσεων εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την υποχρέωση τους να τεθούν σε 14μερη καραντίνα, καθώς και για τα μέτρα πρόληψης και ατομικής προστασίας που πρέπει να ακολουθούν.
Μέχρι χτες το βράδυ, 6.229 άτομα ελέγχονταν από κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού τους» και συμπλήρωσε: «Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.109 στην περιοχή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, 22 συμπολίτες μας βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πέρα από αυτούς που τελούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχουν και 83 συνάνθρωποι μας οι οποίοι διεξάγουν την καραντίνα τους σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για 22 άτομα το τεστ των οποίων ήταν θετικό και άλλα 61 που επέλεξαν οικειοθελώς να ολοκληρώσουν την περίοδο της καραντίνας τους στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλοι 160 συμπολίτες μας στην Θράκη περιμένουν τα αποτελέσματα των χτεσινών ελέγχων, για να αποφασίσουν την παραμονή τους ή όχι την μεταφορά τους στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορέσουν και εκείνοι να ολοκληρώσουν την καραντίνα τους».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα