Κορονοϊός - Φιλίππου: Φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση η χλωροκίνη

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου στην εκπομπή «MEGA Mag», είπε πως η χλωροκίνη φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση κατά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» και είπε ότι η χλωροκίνη φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η χλωροκίνη φαίνεται να έχει κάποια

θεραπευτική δράση στους ασθενείς με κοροναϊό, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Επιπλέον, ο ίδιος επισημαίνει πως η χρήση του φαρμάκου αυτού θα δώσει μια εκτίμηση σε 10 με 15 ημέρες. «Δε φτάνει μόνο η εμπειρία μιας χώρας, καθώς είναι διαφορετική η εκδήλωση και η ένταση των συμπτωμάτων της πανδημίας ανά χώρα», τονίζει στην δήλωση του, ενώ συμπληρώνει πως γίνονται δοκιμές και σε άλλα φάρμακα. Μάλιστα, θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες χλωροκίνης στην Ελλάδα, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες, στόχος όμως είναι η κάλυψη και άλλων φαρμάκων.

Επίσης, ο Δημήτρης Φιλίππου είπε ότι ο απώτερος στόχος της επιστημονικής κοινότητας δεν είναι η θεραπεία, αλλά η πρόληψη. Η δημιουργία δηλαδή, του εμβολίου που θα αποτελέσει και τη λήξη της πανδημίας.

Ακόμη, μίλησε για τον κόσμο που σπεύδει στα φαρμακεία να αγοράσει το εν λόγω φάρμακο, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει ούτε παρακολούθηση γιατρού ούτε επαρκής συμπτωματολογία ούτε γνώση των παρενεργειών των φαρμάκων. «Να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα και όταν υπάρξει συμπτωματολογία να απευθυνόμαστε σε γιατρό», τόνισε.

Ασπίδα προφύλαξης υπό όρους

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη φορά στην χλωροκίνη. Ανακοινώνοντας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα από την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ότι τόσο σήμερα όσο και την Τρίτη οι επιστήμονες θα συνεδριάσουν ώστε να εξετάσουν όλα τα τελευταία δεδομένα με την χλωροκίνη και τα υπόλοιπα φάρμακα.

«Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει χλωροκίνη. Τα αποτελέσματα που έχουμε σχετικά με την θνητότητα, βλέπετε ότι κυμαίνονται γύρω στα 3%. Σε παγκόσμια επίπεδο, είναι γύρω στο 6%. Είμαστε λίγο παρακάτω.

Δε μπορεί να πει κανείς με σαφήνεια, αυτή τη στιγμή, αν αυτό οφείλεται στο ότι πήραν θεραπεία έγκαιρα, στο ότι αναγνωρίστηκαν και νοσηλεύτηκαν και τους δόθηκε η κατάλληλη προσοχή έγκαιρα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή στο να «βγάζουμε μηνύματα ότι αυτό δουλεύει καλύτερα από κάτι άλλο, που είναι η υποστηρικτική θεραπεία στους αρρώστους αυτή τη στιγμή».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα