Κορονοϊός - Τσιόδρας: Χαμόγελα με την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως στην Κίνα οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου για τον κορονοϊό.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι επιστήμονες στην Κίνα βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου για τον κορονοϊό.

«Πρόσφατα αποτελέσματα απο την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας δείχνουν πρόοδο, όσο αναφορά την ανακάλυψη νέου πειραματατικού φαρμάκου, έναντι του κορονοϊού. Θα δοκιμαστεί για την πρόληψη και την καταπολέμηση της λοιμόξεως του ιού στον άνθρωπο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν, από όλα τα φάρμακα που είναι αυτή τη στιγμή

διαθέσιμα στην ανθρωπότητα», τόνισε στην τοποθέτηση του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, πρέπει να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση από την πλευρά των επιστημόνων κυρίως, για την σωστή ενημέρωση, σχετικά με τον κορονοϊό και την θεραπεία του.

«Επίσης, χρειάζεται προσοχή να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα και να μην αποπροσαναταλίζουμε το κοινό. Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για το νέο ιό, οι οποίες θα περάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση, σύμφωνα με διεθνούς αποδεκτά κριτήρια. Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσει στο ευρύ κοινό επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας, πριν αυτές αξιολογηθούν από τα κριτήρια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας», υπογραμμίζει ο λοιμωξιολόγος.

Μεταδίδεται στις γάτες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως ο κορονοϊός μεταδίδεται στις γάτες και εξήγησε τι γίνεται στα σκυλιά. Σύμφωνα με τον γνωστό λοιμοξιολόγο «έως σήμερα είχαν αναφερθεί στη βιβλιογραφία, παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και δύο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ».

Παρόλα αυτά, μελέτη που είναι υπό δημοσίευση, έδειξε πως οι σκύλοι δεν μολύνονται από τον κορονοϊό, σε αντίθεση με τις γάτες που αντιμετωπίζουν ήπια λοίμωξη. Επίσης, στις γάτες δεν εντοπίστηκε αρκετή ποσότητα του ιού, ώστε να μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο και τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και οι πάπιες δεν μπορούν να νοσήσουν.

99 νέα κρούσματα

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής, τα νέα κρούσματα είναι 99 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1613, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 59.

Σε σχέση με την Πέμπτη, δηλαδή, 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων είναι τα 71 έτη και η πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 121 αφορούν το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα