Κορονοϊός - Βρετανία: Αστεία τα μέτρα για Βρετανό επιδημιολόγο

Ο επιδημιολόγος William Hanage καυτηριάζει στην Guardian τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, που λαμβάνει η Μεγάλη Βρετανία.

Ο καθηγητής και ερευνητής της εξέλιξης και επιδημιολογίας των λοιμωδών νοσημάτων, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, William Hanage, καυτηριάζει τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, στην εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα

με τον ίδιο, η ανοσία της αγέλης που αναφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, προέρχεται από τα εμβόλια που έχουν πραγματοποιηθεί σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ατόμων θα νοσήσει, και ορισμένοι από αυτούς θα πεθάνουν.

«Είμαι επιδημιολόγος. Όταν άκουσα για το σχέδιο ανοσίας αγέλης της Βρετανίας, σκέφτηκα πως επρόκειτο για σάτιρα» εξηγεί στην Guardian .

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που θα χρειαστούν φροντίδα στα νοσοκομεία είναι περισσότεροι από τα διαθέσιμα κρεβάτια, ακόμα και στη περίπτωση που νοήσουν όσο γίνεται λιγότεροι. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός, πως όσοι είναι άρρωστοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αυξάνει το βάρος στο σύστημα υγείας.

«Σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους ηλικίας 20 έως 40 ετών που εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη ή σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Εκεί ακόμα και λίγα κρούσματα είναι αρκετά για να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα. Μετά αυτοί θα απομονωθούν, και το πρόβλημα θα εμφανιστεί στο δεύτερο κύμα» επισημαίνει.

«Τα κρούσματα να μένουν σπίτι»

Ο William Hanage θεωρεί σημαντικό να μένουν στο σπίτι όσοι νοσούν από τον κορονοϊό, για να μην μολύνουν τους υπόλοιπους. Επίσης, αντιτίθεται στη πολιτική της Βρετανίας να προσπαθεί να δημιουργήσει ανοσία αγέλης για να προστατευτεί. Αντιθέτως, ο στόχος πρέπει να είναι η επιβράδυνση της επιδημίας σε ένα διαχειρίσιμο ποσοστό. Αυτό δηλαδή που κάνει η ισχυρή και συντονισμένη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τα υπόλοιπα κράτη που λαμβάνουν έκτακτα μέτρα, όπως το Ιράν, η Ιταλία και η Ισπανία. Καίριο όμως, θεωρεί το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, που μέσω ενός συνδυασμού έντονης επιτήρησης και κοινωνικής απομάκρυνσης, φαίνεται να έχει αποκτήσει τον έλεγχο της διασποράς ιού.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα