Κορονοϊός: «Όσο πιο πολύ μεταλλάσσεται ο ιός τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται»

Η επιστημονική προσέγγιση του διακεκριμένου καθηγητή Μανώλη Κέλλη για τον κορονοϊό. Τι ανησυχεί τους ειδικούς στο σχέδιο αντιμετώπισης του COVID-19 στην Αγγλία.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η Αγγλία κάνει ένα τεράστιο πείραμα», ανέφερε ο καθηγητής του MIT Μανώλης Κέλλης σχολιάζοντας την τακτική Τζόνσον απέναντι στον κορονοϊό.

Πρόκειται μάλιστα για ένα «πείραμα που μπορεί να δουλέψει, μπορεί και να μη δουλέψει. Το πρόβλημα που βλέπω δεν είναι τόσο πόσοι Άγγλοι μπορεί να πεθάνουν, αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι όταν αυτός

ο ιός έχει ακόμα εκατομμύρια ανθρώπους και οργανισμούς μέσα στους οποίους πολλαπλασιάζεται υπάρχει η πιθανότητα να έχει μεταλλαγές το γονιδίωμα του, πάνω στο RNA του, για να γίνει ακόμα χειρότερος, Και όσο πιο πολύ πολλαπλασιάζεται , τόσο πιο πολλές ευκαιρίες έχει να εξελιχθεί σε έναν οδυνηρότερο ιό».

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος μιλώντας στον Τ/Σ Open σχετικά με την πανδημία του νέου κορονοϊού, «όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να τον "κόψουμε" στον πληθυσμό της γης, νομίζω τόσο καλύτερο για όλους μας» καθώς θα «ξέρουμε τι καταπολεμάμε».

Εφόσον ο COVID-19 εξαπλωθεί σε μία χώρα τόσο μεγάλη όσο η Αγγλία, πρόσθεσε, «που μερικοί υπολογίζουν ότι το 80% μπορεί να τον έχει πάρει, μετά από όλο αυτό το πείραμα, ποιος ξέρει αν ένας από αυτούς τους Άγγλους θα έχει έναν ιό ο οποίος θα μεταλλαγεί σε ακόμα χειρότερη μορφή που ξαφνικά όχι μόνο ηλικιωμένοι θα πάσχουνε αλλά και όλες οι ηλικίες».

Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε, έτσι έχουν οι «κανόνες της εξέλιξης» των ιών - τυχόν νέα μορφή του ιού «θα εξαπλώνεται» πιο εύκολα, προειδοποίησε ο κ. Κέλλης.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο διακεκριμένος καθηγητής στο ακόλουθο βίντεο:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα