Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Ο ένας είχε συλληφθεί και πέρσι, αλλά κρίθηκε αθώος για τα ίδια αδικήματα

Πολύωρες οι απολογίες των συλληφθέντων για το κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα.Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα, το οποίο «ξήλωσε» η Ελληνική Αστυνομία και στο στο οποίο είχαν εμπλοκή
τέσσερις εργαζόμενοι Εφορίας και…

Αρχηγός του κυκλώματος ο υποδιευθυντής στη ΔΟΥ Κέρκυρας

Ο υποδιευθυντής, μάλιστα, περιγράφεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ως ο αρχηγός του κυκλώματος διαφθοράς που «ξηλώθηκε» στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούσε ακόμα και να μην πληρώνει τον λογαριασμό σε εστιατόρια που επισκεπτόταν για να δειπνήσει.

Πληροφορίες του iEidiseis.gr αναφέρουν ότι χαρακτηριστική είναι μια περίπτωση κατά την οποία είχε επισκεφτεί με την οικογένειά του παραθαλάσσιο κατάστημα. Ο 44χρονος φέρεται να εκνευρίστηκε, διότι πλήρωσε κανονικά όσα παρήγγειλε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναφέρει στον λογιστή, μέλος του ίδιου κυκλώματος, ότι πρέπει να γίνει εκδικητικός έλεγχος στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Πράγματι, στις 28 Ιουνίου 2024 εφοριακός μετέβη για έλεγχο στο μαγαζί, μετά από επιτακτική εντολή του 44χρονου υποδιευθυντή της ΔΟΥ. Εκεί διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των Εσωτερικών Υποθέσεων στο γραφείο του υποδιευθυντή και φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, στον 1ο όροφο της ΔΟΥ Κέρκυρας, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Στο σπίτι του βρέθηκαν 2.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ στην οικία του δεύτερου κατηγορούμενου εφοριακού βρέθηκαν 12.800 ευρώ σε μετρητά και στου τρίτου 7.500 ευρώ σε μετρητά (επιμελώς κρυμμένα στην κάσα της πόρτας στο υπνοδωμάτιο).

Πιο αναλυτικά, ο αρχηγός περιγράφεται ως εξής: «Αποτελούσε τον ιθύνοντα νου της οργάνωσης, καθώς ήταν επιφορτισμένος με την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους, καθόριζε τα χρηματικά ποσά που θα απαιτούνταν κατά περίπτωση, καθώς και τα ποσοστά που θα λάμβανε το κάθε μέλος, ενώ απειλούσε υπαλλήλους και λογιστές που τυχόν θα διέρρεαν τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Επιπλέον, παρείχε οδηγίες για τρόπους αντιπαρακολούθησης, προκειμένου να αισθάνονται ακαταδίωκτα τα μέλη της οργάνωσης κατά τη δραστηριοποίησή τους, υποδεικνύοντας μέτρα για το δυσχερή εντοπισμό των κινήσεών τους σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιες Αρχές αλλά και αποφυγή πιθανής σύλληψής τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύκλωμα, Κέρκυρα,kykloma, kerkyra