Κυριάκος Μητσοτάκης: Τριγωνομετρία

Πριν συμπληρώσει 18 μήνες από το «πήρα 41% και μην μιλάτε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να λύσει εσωκομματικές ασκήσεις …τριγωνομετρίας!

Στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του, απάντησε στις επικρίσεις για την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά, όπως απαντούσε για τις υποκλοπές και τα Τέμπη: είναι δυνατόν εγώ να κάνω τέτοια πράγματα;

Μ’ αυτή την ηθική αυτοδικαίωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι διέγραψε τον Σαμαρά γιατί του είπε ότι στη Βουδαπέστη «χαριεντιζόταν»

με τον Ράμμα και τον Ερντογάν - παρ’ ότι απλώς απαντούσε σε δικό του σχόλιο, για «χαριεντισμό», του Σαμαρά, με τον Παππά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης γιατί ο διαγραφείς ισχυρίσθηκε, ότι «εγώ και ο υπουργός Εξωτερικών είμαστε ενδοτικοί, ότι κάνουμε μυστική διπλωματία». Όταν για τη μυστική διπλωματία του, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι». Και για «ενδοτισμό» - ακόμη χειρότερα: για «μειοδοσία» -μυγιάστηκε ο ίδιος ο Γεραπετρίτης.

Έτσι, λέει, προστάτευσε το «κύρος της κυβέρνησης και της παράταξης». Τα οποία, κατ’ αντίστιξη, δεν προστατεύει ο Καραμανλής, που του προσάπτει ότι δεν μπορεί να διαγράφει προκάτοχό του, επειδή του άσκησε σκληρή κριτική.

Ή ότι στα ελληνοτουρκικά δεν ακολουθεί πολιτική κατά την ιστορική πολιτική πρακτική της ΝΔ - όταν πχ μιλώντας για τα χωρικά ύδατα παρεμβάλει το «ως», στο όριο των 12 μιλίων και επιμένει στη ρητορική εξοικείωσης στις «αμοιβαίες υποχωρήσεις», επί ανύπαρκτων διαφορών…

Αυτές οι αντινομίες χώρεσαν, με απίστευτη άνεση, στην πρωθυπουργική συνέντευξη - μαζί με άλλα παραπλανητικά για την κοινωνική πολιτική του, για την οποία επίσης δέχεται την κριτική των προκάτοχων του…

Πχ μιλούσε για «νέες φορολογικές ελαφρύνσεις», αλλά και με τον νέο προϋπολογισμό θα εισπράξει περισσότερους φόρους. Για «βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος», όταν οι διεθνείς οργανισμοί καταγράφουν μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων... Για πληθωρισμό που «αποκλιμακώνεται», ενώ συμβαίνει το αντίθετο, ιδίως στα είδη πρώτη ανάγκης.

Για την ακρίβεια επικαλείται τον Covid - που του έφερε τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια και τη διαβάζει απλώς ως «ένα κομμάτι της κοινωνίας που δοκιμάζεται ακόμα». Κρύβοντας ότι αυτό το «κομμάτι» είναι μεγάλο και διαρκώς μεγαλώνει και δεν «δοκιμάζεται», αλλά φτωχοποίεται. Ενώ ένα άλλο «κομμάτι» πλουτίζει διαρκώς χάρη στην πολιτική του.

Επικαλείται τη «βαριά κληρονομιά της 10ετούς κρίσης» για τη ντροπή της πολιτικής των επιδομάτων - για τα οποία κατηγορούσε τον προκάτοχο του, που παρέλαβε τη χώρα σε χρεοκοπία. Και σε όσους δεν βγάζουν σήμερα τον μήνα υπόσχεται «μέσο μισθό» 1.500 ευρώ, αλλά το… 2027. Όταν μάλλον θα τους έχει κουνήσει το μαντήλι, δεδομένου ότι πάλι δεν είπε αν θα ηγηθεί οι ίδιος της ΝΔ.

Ο δημόσιος σχολιασμός της διαγραφής Σαμαρά από τον Μητσοτάκη περιείχε και ένα είδος προειδοποίησης για τον Καραμανλή. Όλα μαζί οδήγησαν πολλούς να συμπεράνουν ότι η επίδειξη πυγμής εξελίσσεται σε απόδειξη αδυναμίας.

Ίσως χωρίς να το συνειδητοποιεί, έβαλε τον εαυτό του στην κορυφή ενός κομματικού τριγώνου - αναδεικνύοντας στις άλλες γωνίες του, δυο αυτόχθονες της καραμανλικής ΝΔ - από τους οποίους ο ένας τον έκανε βουλευτή και ο άλλος υπουργό του. Παρ’ ότι ο Καραμανλής δεν είναι βουλευτής τη ΝΔ και ο Σαμαράς δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κακά τα ψέματα: για τον Μητσοτάκη, πέρασε ο καιρός που του γεννούσαν τα κοκόρια. Τώρα μέχρι και η Μέρκελ κατεδαφίζει το ψευδές αφήγημα της επικράτησής του - και ματαίως οι κεκράκτες του στα ΜΜΕ, συντονίζονται για να τη βγάλουν… ασήμαντη!

Ισχυριζόμενος ότι κανείς βουλευτής της ΝΔ - από όσους επηρεάζουν οι Καραμανλής και Σαμαράς εννοούσε - δεν φεύγει, επιχειρεί να κρύψει ότι τα ρήγματα με τους δυο προκάτοχους του, είναι και ρήγματα με όσους - και με όσα - εκπροσωπούν. Και διευρυνόμενη η αποστασιοποίησή τους, διευρύνει και την απονομιμοποίησή του στη βάση της ΝΔ και στην κοινωνία.

Για πρώτη φορά από το 2016, ξέρει τις απαντήσεις, αλλά του αλλάζουν τις ερωτήσεις. Πριν συμπληρώσει 18 μήνες από το «πήρα 41% και μην μιλάτε» - δεν μπορεί να λύσει εσωκομματικές ασκήσεις… τριγωνομετρίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Τριγωνομετρία,kyriakos mitsotakis, trigonometria