Νέες προφυλακίσεις για τη δολοφονία του Άλκη: Η συμπλοκή με τις μαχαιριές και η απολογία του 20χρονου αλλοδαπού

Δύο απολογίες, ισάριθμες προφυλακίσεις και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είχαμε την Τετάρτη στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, οι δύο από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία 19χρονου Άλκη, οι οποίοι πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται…

«Πώς
θα ζήσω ξέροντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη;»

Εν τω μεταξύ, νεότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των απολογιών των δύο κατηγορούμενων που κλήθηκαν σήμερα να λογοδοτήσουν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη, έγιναν γνωστές μετά την μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες.

Ο 21 ετών Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν.

«Δεν ξέρω πώς θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο.

«Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος Αλβανός, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη, ενώ αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή θα απολογηθούν άλλοι επτά κατηγορούμενοι.

Ο ένας «δίνει» τον άλλον

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του iEidiseis σύμφωνα με το οποίο ο ένας κατηγορούμενος «δίνει» τον άλλον, με τον 23χρονο αλλοδαπό να δίνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατά την απολογία του στον ανακριτή για τη δολοφονία του Άλκη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της απολογίας για το μοιραίο βράδυ, ο 23χρονος είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν «φτάσαμε στο σύνδεσμο και μέλη μας ενημέρωσαν ότι μας ψάχνουν οπαδοί της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Ξεκινήσαμε από το κέντρο Θεσσαλονίκης, τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση των οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, είχαν τραυματιστεί οπαδοί μας».

«Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ, των οπαδών, διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που προέκυψαν. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα τέτοιο συμβάν, παρά τον φανατισμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν σκέφτηκα ποτέ να προκαλέσω κίνδυνο σε άλλο άνθρωπο πολύ περισσότερο να συμμετάσχω σε ενέργειες που θα επιφέρουν το θάνατο του», προσέθεσε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο, άτομα το σύνδεσμο του Άρη, άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν. Έφυγα αμέσως κάνοντας έναν ελιγμό με το αμάξι για να αποφύγω τους οπαδούς του Άρη που έτρεξαν προς το μέρος μας».

«Σίγουρα τον Κ., τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γ. τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δεν φαινόντουσαν καλά».

Ως και τις 11/2 οι απολογίες των υπολοίπων

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αναμένεται ότι μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν 11 άτομα, οκτώ Έλληνες και τρεις αλβανικής καταγωγής, ηλικίας από 20 έως 25 ετών.

Παράλληλα, για τον 20χρονου ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, εκδόθηκε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τέλος σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα