Παναγιώτης Γκιώνης: «Άργησα να μπω στο ματς, σαν να χάρισα 3 σετ»

Την έκτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες «έγραψε» ο Παναγιώτης Γκιώνης στη διοργάνωση του Παρισιού.Ο Παναγιώτης Γκιώνης ηττήθηκε, την Τετάρτη (31/7), στη φάση των «32» για το τουρνουά του μονού ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
2024, οι οποίοι διεξάγονται στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι…

Παναγιώτης Γκιώνης: «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις από 3-0»

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γκιώνης παραδέχθηκε ότι «άργησε να μπει στο ματς» με τον Αμερικανό αντίπαλό του και, ύστερα από την ολοκλήρωση της έκτης συμμετοχής του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε σχετικές δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε: «Καταρχάς, πρέπει να πω ότι ο αντίπαλός μου έπαιξε εξαιρετικά. Πρέπει να του δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια. Εμφανίστηκε πολύ δυνατός και καλύτερος από εμένα στην αρχή του παιχνιδιού και πνευματικά πιο πολύ και σωματικά. Άργησα να μπω στο ματς, νομίζω ότι σαν να χάρισα τρία σετ και μετά σιγά-σιγά άρχιζα να βρίσκω ρυθμό. Δεν ένιωθα άγχος, δεν ξέρω γιατί, νομίζω ότι ο αντίπαλός μου δεν με άφησε να βρω ρυθμό στην αρχή και μετά, επειδή πήρα το τέταρτο σετ, άρχισε λίγο να αγχώνεται».

Επίσης, ο Παναγιώτης Γκιώνης πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ήμουν και λίγο άτυχος σε όλο το παιχνίδι γιατί είχε πολλές τυχερές μπαλιές. Στο τρίτο σετ που ήταν σημαντικό για να ξαναμπώ στο ματς, στο 4-3 έγιναν δύο-τρεις τυχερές μπάλες. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις από 3-0. Βέβαια, αν έπαιρνα το έκτο σετ, πιστεύω ότι θα είχα πολλές πιθανότητες. Δεν τον είχα ξαναπαίξει [σ.σ. τον Αμερικανό αντίπαλό του], τον είδα σε πολλά βίντεο με παίκτες που παίζουν το ίδιο στυλ με εμένα και τους περισσότερους τους έχει κερδίσει. Παίζει πάρα πολύ έξυπνα, είναι ένας παίκτης που δεν παίζει με ίδιο ρυθμό και ίδια τακτική. Αλλάζει συνέχεια κατά τη διάρκεια του σετ και αυτό με έκανε λίγο να αργήσω να βρω τον ρυθμό μου. Ακόμα και στο έκτο σετ που ήμουν πάρα πολύ καλός, στο τέλος έκανε κάποιες εκπληκτικές μπάλες, δεν τις περίμενα».

Όταν ρωτήθηκε για την έκτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Παναγιώτης Γκιώνης απάντησε: «Και μόνο που ήμουν εδώ, με όλα τα προβλήματα που είχα στο Τόκιο, έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα νιώθεις πολύ μεγάλη πίκρα, απλά – σε σχέση με το Τόκιο – έτσι όπως ήρθε αυτή η ήττα, σίγουρα είμαι στενοχωρημένος, αλλά θα κοιμηθώ πιο εύκολα τα βράδια. Αν είχα πάει 3-3, το είχα γυρίσει και έχανα στο τέλος στον πόντο, πάλι με match ball, θα ζούσα πάλι εφιαλτικές στιγμές. Πραγματικά, θεωρώ ότι έπαιξε καλύτερα [σ.σ. ο Αμερικανός αντίπαλός του] και όταν ένας αντίπαλος παίζει καλύτερα από εσένα, πρέπει να το παραδέχεσαι, να του δίνεις συγχαρητήρια. Ένιωσα τρομερή ευλογία που συμμετείχα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό κρατάω και αυτό θα σκέφτομαι από εδώ και πέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναγιώτης Γκιώνης, Άργησα,panagiotis gkionis, argisa