Πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ: «Πράσινο φως» για εισβολή στον Λίβανο - Εμπρηστικές δηλώσεις από Νετανιάχου

«Χτυπάμε τη Χεζμπολάχ όπως ποτέ δεν φανταζόταν, δεν θα ησυχάσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επίθεση στον Λίβανο, οι κάτοικοι του οποίου τις τελευταίες ημέρες ζουν έναν εφιάλτη. Στις 20:00 (ώρα…

Κάθε κτίριο είναι στόχος με τους ισραηλινούς να διαμηνύουν πως η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες οπλισμού παντού και «η απειλή θα εξολοθρευθεί».

Οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς έχουν ξεπεράσει τους 650, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 1.600, στην πλειονότητά τους

άμαχοι. Πλήθος φωτογραφιών με νεκρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, κάνουν τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για τις πιο αιματηρές ημέρες στο Λίβανο εδώ και σχεδόν 35 χρόνια, από το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1990. Μόνο την Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι και πάνω από 220 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του υπουργού Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ.

{https://www.youtube.com/watch?v=8CMka0qEYyU}

Σφοδρό χτύπημα σε λιμάνι στο νότιο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι σειρήνες ήχησαν στην πόλη-λιμάνι της Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, λόγω επίθεσης με drone.

Μάλιστα, στον λογαριασμό τους στο X οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις δημοσίευσαν ένα βίντεο από το χτύπημα, το οποίο συνόδευσαν με την λεζάντα: «Αυτό που παρακολουθείτε, είναι ένα UAV να χτυπά ένα λιμάνι στο Εϊλάτ, τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ. Αυτό εννοούμε, όταν λέμε ότι έχουμε πόλεμο σε πολλά μέτωπα».

{https://x.com/IDF/status/1839001805910585648}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολεμικό, Ισραήλ, Πράσινο, Λίβανο - Εμπρηστικές, Νετανιάχου,polemiko, israil, prasino, livano - ebristikes, netaniachou