Πότε και πως θα ανοίξουν τα δικαστήρια

Ο Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε πότε θα τεθούν σε λειτουργία τα δικαστήρια στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε για τα δικαστήρια, πότε θα ανοίξουν, στην συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως από τις 28 Απριλίου ξεκίνησε η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των γραφείων κτηματολογίου, ενώ από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη.

Επίσης, οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας συνεχίζονται κανονικά και το επόμενο βήμα είναι η «αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου».

Μάλιστα, τόνισε ότι «έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τα 15 Ιουνίου».

Επίσης, θα προσφέρεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης και υπομνημάτων, ενώ πέρα από την έκδοση των ψηφιακών πιστοποιητικών, τα δικαστήρια θα εκδίδουν και τις αποφάσεις.

Παράλληλα, από την 1η Ιουλίου ξεκινά η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Επιπλέον, η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Ακόμη, εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε πως θα ζητηθεί η συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα μέτρα, σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί.

Παρόλα αυτά, από 15 Μαΐου, σχεδιάζεται η λειτουργία της γραμματείας των δικαστηρίων, ώστε να γίνουν από 1η Ιουνίου όλες οι δίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα