Πότε οι μάσκες γίνονται υποχρεωτικές στην παραλία - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ποια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για τον κορονοïό ενόψει πιθανών αναζωπυρώσεων της επιδημίας. Το σενάριο στο οποίο θα δούμε... μάσκες στην παραλία.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοïού φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, στον απόηχο της ανακοίνωσης πολλαπλών κρουσμάτων του ιού τη Δευτέρα και της σύσκεψης στο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το Star το εν λόγω σχέδιο δεν

περιλαμβάνει τόσο το «τοπικό» lockdown - σε γειτονιά η σε δήμο για παράδειγμα - αν και μία τέτοια στρατηγική βρίσκεται στο τραπέζι.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ανέφερε ότι όπου αυξάνονται τα κρούσματα θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων.

Αυτό αφορά, μάλιστα, και τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Ξάνθη ένα τέτοιο μέτρο θα εφαρμοζόταν και στα τζαμιά, όπως επισημάνθηκε.

Εφόσον η επιδημιολογική εικόνα μίας τέτοιας εστίας περιστατικών της νόσου βαίνει επιδεινούμενη η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική και στους ανοικτούς χώρους. Έτσι, αν σε ένα νησί υπάρξει έξαρση Έλληνες και τουρίστες θα κληθούν να κυκλοφορούν με τη μάσκα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΟΥ συνέστησε, για πρώτη φορά, τη χρήση μη ιατρικής μάσκας σε δημόσιους χώρους την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, αν απαιτείται, θα μπορεί να υπάρξει «καραντίνα» σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο - τέτοια περίπτωση θα είναι η μόλυνση του 50% των ενοίκων του.

Η ίδια «φαρέτρα» μέτρων περιλαμβάνει και την αυστηρή σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, όπου χρειάζεται.

Οι έλεγχοι του παραπάνω πλαισίου θα γίνονται από την ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοτική αστυνομία, όπως συνέβαινε και στην πρώτη φάση της πανδημίας στη χώρα.

Πάντως η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τον Τ/Σ Star, καθώς ο δείκτης μετάδοσης του ιού (R0) είναι μόλις 0,21 - θεωρείται, δηλαδή, πολύ χαμηλός.

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 9 νέα κρούσματα, με το σύνολο των περιστατικών του ιού να φτάνει τα 3.058. Οι θάνατοι ανήλθαν στους 183.

Οι ειδικοί τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, τέλος, πως η τήρηση των επίσημων οδηγιών και συστάσεων παραμένει αναγκαία καθώς έχουμε μπροστά μας ένα «διαφορετικό» καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα