Πρωτοχρονιά: Πυροτεχνήματα, πάρτι και χαμόγελα σε όλες τις πόλεις του κόσμου - Δείτε φωτογραφίες

πυροτεχνήματα, πάρτι και χαμόγελα υποδέχτηκε ο κόσμος το 2023Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό των πόλεων σε όλες τις μεριές του πλανήτη που υποδέχτηκαν το 2023. Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Μαδρίτη ο κόσμος υποδέχτηκε τον νέο χρόνο. Ο κόσμος που…

Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το διάσημο σόου με τα πυροτεχνήματα, το οποίο απέτισε φόρο τιμής και στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

Δείτε φωτογραφίες από τo Λονδίνο:

Το

νέο έτος γιόρτασαν στην Ισπανία

Στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στο μήνυμά του για το νέο έτος την πρόθεση του Παρισιού να στηρίξει το Κίεβο «ως τη νίκη».

Λίγο αργότερα η λεωφόρος των Ηλυσίων στη γαλλική πρωτεύουσα ξαναβρήκε τη λάμψη της και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν το σόου με τα πυροτεχνήματα και να ακούσουν μουσική.

Πυροτεχνήματα στην αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι

Mαγικές εικόνες από την Ελβετία που έγινε η νύχτα μέρα

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα, ακυρώθηκε το παραδοσιακό σόου με πυροτεχνήματα, αφού ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν ρώτησε τους κατοίκους πώς θα ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. «Με έναν ειρηνικό ουρανό πάνω από τα κεφάλια μας», αυτή ήταν η μόνη ευχή των Μοσχοβιτών.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση VGTRK έχει υποσχεθεί «μια ατμόσφαιρα ρεβεγιόν, παρά τις αλλαγές στη χώρα και τον κόσμο». Όμως φέτος η εορταστική εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου θα γίνει χωρίς τον παρουσιαστή- σταρ Μαξίμ Γκαλκίν, ο οποίος αυτοεξορίστηκε από τη Ρωσία για να καταγγείλει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα καλωσορίζει το 2023:

Ο ουκρανικός λαός εύχεται για ένα καλύτερο 2023

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, στις 12.00 ώρα Ελλάδος, το 2023.

Η Νέα Ζηλανδία καλωσόρισε το 2023 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στον Sky Tower και στη γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1609142454896267265}

{https://twitter.com/ANI/status/1609145959153569792}

Αυτή ήταν η πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς έπειτα από δύο χρόνια για τους κατοίκους του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Το lockdown στο τέλος του 2020 και η έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στο τέλος του 2021 είχαν ωθήσει τις αρχές της Αυστραλίας να επιβάλουν περιορισμούς στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πλέον τα μέτρα έχουν αρθεί, ενώ η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της.

Τη νέα χρονιά γιόρτασαν στο Σίδνεϊ με 12λεπτο σόου πυροτεχνημάτων.

{https://twitter.com/JasonDasey/status/1609131202035978240}

Εικόνες από τη Μελβούρνη

{https://twitter.com/cityofmelbourne/status/1609181274215944192}

Το νέο έτος έκανε νωρίτερα ποδαρικό σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα νέο ξέσπασμα κορονοϊού.

Εικόνες από τη Σεούλ:

Πρωτοχρονιά στην Ινδονησία:

Πρωτοχρονιά στην Κίνα:

Πυροτεχνήματα στην Ταϊβάν:

{https://youtu.be/CRg4ZOSIxYI}

Keywords
Τυχαία Θέματα