Ρέντης: Η μακάβρια ιστορία του 31χρονου αστυνομικού - Χθες «γιόρτασε» τα τελευταία του γενέθλια

Ο αστυνομικός έδωσε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, όμως, δεν τα κατάφερε. Στις 26 Δεκεμβρίου είχε τα γενέθλιά του, με την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλευρό του.Ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης, αστυνομικός στα ΜΑΤ, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που του προκάλεσε η ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του μετά από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον Ρέντη το βράδυ…

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ο υπ. Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας.

Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη», ανέφερε στη δήλωσή του.

«Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας», τόνισε.

Κατέληξε λέγοντας, «για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

Η στιγμή της επίθεσης στους αστυνομικούς στον Ρέντη

Για την επίθεση στου Ρέντη, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια και ομολόγησε ότι πέταξε φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς.

Ενώπιον του Ανακριτή ο 18χρονος παραδέχτηκε ότι, «δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν και πως σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα πάνω».

Όπως είπε, «δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων».

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Μαρτυρίες για τις πρώτες δραματικές στιγμές

Αστυνομικός που ήταν παρών στα επεισόδια μίλησε στην ΕΡΤ για τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχτηκε ο 31χρονος. Το πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μηρό του και το δεύτερο ελάχιστα μετά, με μολότωφ.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση», περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

Ο αστυνομικός μιλά για τις δικές του δραματικές προσπάθειες, αλλά και ενός συναδέλφου του με αντιπυρικό γάντι, να αφαιρέσουν τη ναυτική φωτοβολίδα από το πόδι του θύματος.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή», είπε.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα