Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο Τατόι η οικογένεια για τις προετοιμασίες της ταφής

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά. Ποια μέλη της οικογένειας πήγαν το πρωί στα άλλοτε βασιλικά κτήματα.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (16/1). Το πρωί της Πέμπτης (12/1) λίγο πριν…

Το τελετουργικό

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, έπειτα από την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών,

στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Έπειτα από συζητήσεις και συσκέψεις, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση η κηδεία του «τέως» να τελεστεί χωρίς να αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, με την σορό να ενταφιάζεται στο Τατόι, όπου έχουν ταφεί κι άλλα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει τις επαφές της με τους Γλύξμπουργκ καθώς δεσμεύτηκε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο της τελετής.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει από την οικογένεια Γλύξμπουργκ την τελική λίστα με τους καλεσμένους, ώστε να καταρτίσει σχέδιο για την ασφάλειά τους.

Βέβαιο είναι ότι στην τελετή θα παραβρεθεί η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και σύζυγος του πρώην Βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄της Ισπανίας, Σοφία που ήταν αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και πολύ πιθανόν να παραβρεθεί και ο γιος της βασιλιάς Φίλιππος ο ΣΤ΄.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Δανίας καθώς η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ήταν η κουνιάδα του εκλιπόντος, ενώ η λίστα των υψηλών αναμένεται να αυξάνεται όσο πλησιάζει η ημέρα της τελετής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τατόι,tatoi