Συγκλονίζει ο Σύρος πρόσφυγας: Δεν βίασα το παιδί μου, ο Θεός να σας συγχωρήσει

Για το «μεγάλο χτύπημα» που δέχτηκαν ο ίδιος και η οικογένεια του μίλησε ο δυστυχής πατέρας από τη Συρία που έχασε την 11 μηνών κόρη του

Συγκλονίζουν τα λόγια του Τζαμάλ, του πατέρα που έχασε πρόσφατα την 11 μηνών κόρη του και βρέθηκε ύποπτος για κακοποίηση του βρέφους.

«Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. "Αν είναι δυνατόν" έλεγα. Είναι δυνατόν, 11 μηνών το κοριτσάκι μου, να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί, επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος». Ωστόσο, «ήταν σίγουρη» πως «δεν υπήρχε

κανένα ίχνος αλήθειας» στις σχετικές κατηγορίες δηλώνει ο ίδιος.

«Δέχομαι τη συγγνώμη χωρίς καμία αμφιβολία. Ηδη τους έχω συγχωρέσει για ό,τι κακό μου έχουν προξενήσει οι εσφαλμένες γνωματεύσεις του ιατροδικαστή. Από εδώ και πέρα, όμως, η ζωή συνεχίζεται. Εγώ θα σας έλεγα μοναχά μια φράση: Ο Θεός να σας συγχωρήσει», προσθέτει ο Σύρος πρόσφυγας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο 23χρονος και η γυναίκα του, Ιραουάν, ήρθαν από την εμπόλεμη Συρία το 2018.

Πήραν μαζί το παιδί τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, αλλά κατέληξαν στην Μόρια, όπου «οι πρόσφυγες, ο κόσμος, ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ήταν πάρα πολύ άσχημες οι συνθήκες», όπως αναφέρει. «Αγρίμια, έτσι μας έλεγαν. Ηταν κόλαση! Η Μόρια ήταν κόλαση!», τόνισε.

Δείτε το βίντεο του Τ/Σ:

Υπενθυμίζεται πως η ταλαιπωρία του πατέρα και του θείου του βρέφους, καθώς και των υπόλοιπων συγγενών του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία, έλαβε τέλος το απόγευμα της Τρίτης.

Η εκδοχή της σεξουαλικής κακοποίησης ανατράπηκε από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Η έκθεση, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, δεν κάνει καμία αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου.

Αυτό, όπως λένε οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με υποκλυσμό που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός.

«Τραγικό λάθος - Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες»

Εξάλλου, πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11 μηνών νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμάκι του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε κακοποίησή του.

Για το «τραγικό λάθος» των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση με το βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μίλησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Σε δήλωση που έκανε στον Θέμα 104,6 ο κ. Λέων σημείωσε πως «δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν».

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το τραγικό λάθος» τόνισε, σημειώνοντας πως «η νομοθεσία δίνει τη δυνατότα σε εμπλεκόμενα μέρη να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους. Όταν αυτοί υπάρχουν τότε όλα γίνονται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή». Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε σωστά την προανακριτική διαδικασία. Η αλήθεια βγήκε μέσα από την ίδια την διαδικασία. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μην φοβίζουμε τον κόσμο ότι είμαστε έρμαιο στα χέρια ορισμένων ανθρώπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα