Κ.Σαρρηκώστας: Οι «ανοησίες» της αγέλης

Από τις «ανοησίες» της αγέλης, στο φάρμακο  κατά του κορονοϊού που έχουμε δίπλα μας.

Από την πρώτη μέρα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, κατά του κορονοϊού, στην χώρα μας (22 Μαρτίου η πρώτη φάση) μέχρι και σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αναμφίβολα πειθαρχήσει και έχει - το δείχνουν και τα στατιστικά- κατανοήσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη εφαρμογή των μέτρων για τη δημόσια υγεία.

Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις, όσων δηλαδή τζόγαραν και αψήφησαν την εφαρμογή των μέτρων παίζοντας με την ζωή τους και την ζωή των άλλων.

Ακόμη και η εκκλησία που αν και άργησε ακατανόητα

να λάβει τις σωστές αποφάσεις, κατανόησε τελικά την αναγκαιότητα των μέτρων και μένει να εφαρμόσει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα τις ημέρες του Πάσχα.

Δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί ανέφερε πριν από λίγες μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αυτό είναι το μήνυμα, που πρέπει να έχουν όλοι οι ιεράρχες στο μυαλό τους.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, εκτός από έναν πειθαρχημένο λαό, επειδή ο ίδιος θέλησε να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας, η επιτυχία του όλου εγχειρήματος έχει και ονοματεπώνυμο.

Σωτήρης Τσιόδρας. Ο άνθρωπος που μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια μας, αποτελεί την βασική αιτία να παραμείνει η κοινωνία όρθια. Δεν θα μείνουμε στους επαίνους που έλαβε από μεγάλα διεθνή μέσα, -δεν το έχει άλλωστε ανάγκη- αλλά στον τρόπο που ο ίδιος έχει αναλάβει να συντονίζει τη δημόσια υγεία κατά του κορονοϊού. Φυσικά στο πλευρό του βρίσκονται κορυφαίοι επιστήμονες από ελληνικά και αλλοδαπά πανεπιστήμια και όλοι μαζί κερδίζουν μέρα με την μέρα απανωτές μάχες κατά του κορονοϊού.

Και εν τέλει πέρα από το φάρμακο που αναμένει, ολόκληρη η ανθρωπότητα, το καλύτερο εμβόλιο όποτε και αν βγει το έχουμε δίπλα μας. Το έχει πει πολλάκις και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. Να εφαρμόζουμε τα μέτρα, να παραμένουμε ψύχραιμοι, να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας, σοβαροί και ρεαλιστές.

Η φθίνουσα πορεία των κρουσμάτων και των θανάτων θα ξεκινήσει άμεσα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο αυστηροί από τα… αυστηρά μέτρα για να μην γίνουμε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία. Το έχουμε άλλωστε πετύχει, ας το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού παραμερίζοντας τις «ανοησίες» της αγέλης που στο τέλος της ημέρας ο ένας κατασπαράζει τον διπλανό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα