Το παράδοξο του lockdown στο Ηράκλειο, «φωνάζει» η εστίαση

Μίνι lockdown έχουν από τις 11 Αυγούστου στο Ηράκλειο Κρήτης, με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη να εξηγεί επιδημιολογικά γιατί αυτό δεν έχει «καμία λογική». Στα κάγκελα οι επιχειρηματίες της εστίασης για την απαγόρευση κυκλοφορίας.Ως «παράδοξο» χαρακτήρισε το lockdown στο Ηράκλειο
ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για την καλύτερη περιφερειακή ενότητα της Κρήτης από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου, με καλύτερη επιδημιολογική…

«Φωνάζουν» οι επιχειρηματίες

Ως «μεγάλο λάθος» που έχει επιφέρει τεράστια ζημία σε εστίαση και διασκέδαση στο Ηράκλειο χαρακτηρίζουν το lockdown και οι επιχειρηματίες. Όπως δήλωσε στο neakriti, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου από τις 11 Αυγούστου «έχουν φέρει σοβαρό πλήγμα στις επιχειρήσεις, εν μέσω τουριστικής σεζόν».

Η ίδια έκανε επίσης λόγο για «επέκταση των μέτρων παρά την πτώση των κρουσμάτων, ίσως λόγω της πίεσης που δέχονταν το Σύστημα Υγείας του νησιού».

Αναφορικά με την διαφαινόμενη νέα επέκταση του μίνι lockdown, η κ. Αντωνακάκη υπογραμμίζει πως τα «μετρά δεν μπορούν να παραταθούν για μια ακόμη εβδομάδα καθώς πλέον, δεν δικαιολογείται από τα κρούσματα και τις νοσηλείες», εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση στο Ηράκλειο σε περίπτωση που δεν αρθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο,irakleio