Τραμπ για κορονοϊό: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις ΗΠΑ, εξαιτίας του κορονοϊού. Θα διατεθούν 50 δισ. δολάρια. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κορονοϊού, έπειτα από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ (μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα κι ότι πρόκειται να διατεθούν 50 δισ. δολάρια για την παροχή στήριξης σε Αμερικανούς

που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορονοϊού, τα οποία καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Επιπλέον, είπε ότι θα δοθούν 1,4 εκατομμύρια κιτ ιατρικών δοκιμών για τον κορονοϊό εντός μιας εβδομάδας και συνολικά 5 εκατομμύρια κιτ κατά τον επόμενο μήνα. Παρόλα αυτά, δηλώνει θετικός για την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ, καθώς πιστεύει ότι οι πολίτες θα συνεργαστούν με τις αρχές και δεν θα υπάρξει έξαρση του ιού.

Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε να κάνουν εξετάσεις μόνο όσοι παρουσιάζουν συγκεκριμένα συμπτώματα της νόσου και ο κόσμος να μην πανικοβάλλεται.

Εμβόλιο και ειρωνεία

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία του εμβολίου, ενάντια στον covid-19. Παράλληλα, τόνισε πως ήδη διεξάγονται πειραματικές θεραπείες από τον στρατό και τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής

Παρόλα αυτά, ειρωνεύτηκε με έμμεσο τρόπο χώρες που πλήττονται. Στο διάγγελμα του τόνισε δις, πως οι ΗΠΑ «δεν πρόκειται να γίνουν σαν άλλες χώρες που η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ξέρετε ότι σε κάποιες “μικρές” χώρες τα πράγματα είναι τρομερά και δεν μπορούν να το σταματήσουν». Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι «Βλέπουμε την κρίση που έχει ξεφύγει και το παίρνουμε σα παράδειγμα να μην τους μοιάσουμε… Η Αμερική είναι η πατρίδα που βγάζει ήρωες και χαίρομαι που ανήκω εδώ».

Οικονομία

Αναφερόμενος στον κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία πρόκειται να κλονιστεί, γιατί ο ιός επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία. Συγκεκριμένα είπε για την τιμή του πετρελαίου, που διαμορφώνεται διαρκώς με τα μέτρα που λαμβάνονται, ενώ υπεραμύνθηκε στο γεγονός ότι απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη.

Τεστ

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο γιατί αρνήθηκε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για τον κορονοϊό δήλωσε πως δεν πρόλαβε και δεν χρειάστηκε σύμφωνα με τους προσωπικούς του γιατρούς. Παρόλα αυτά, θα υποβληθεί στο τεστ εξέτασης, όχι γιατί ανησυχεί μην νοσεί αλλά για να δώσει το παράδειγμα στον αμερικανικό λαό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα