Τσιόδρας για μάσκες: Όχι στην γενική χρήση λέει ο ΠΟΥ - Ψευδής αίσθηση ασφάλειας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας για τον κορονοϊό, από τους πολίτες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη του κορονοϊού, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας από τους πολίτες, με βάση τον ΠΟΥ. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση από το γενικό κοινό και εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους.

Καταρχάς, η χρήση ιατρικής μάσκας από το γενικό κοινό, δεν υποστηρίζεται από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Μάλιστα, φέρει

αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους. Ορισμένοι από αυτούς είναι η ακούσια μόλυνση να μολυνθεί κάποιος χωρίς να θέλει δηλαδή με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό του, η δυσκολία στην αναπνοή από τη χρήση μάσκας. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης και της υγιεινής των χεριών και εκτροπή των πόρων από άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Παρόλα αυτά, ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του και άφησε ενδεχόμενο, να αποφασιστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας σε μια χώρα και σε συγκεκριμένους χώρους και ειδικούς πληθυσμούς, αλλά με σαφείς οδηγίες ώστε να αποφεύγονται οι προαναφερόμενοι κίνδυνοι.

83 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα είναι 52 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1884, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 83, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο συμπολίτες μας.

Από το σύνολο των θυμάτων του ιού, οι 23 είναι γυναίκες και οι 60 άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 74 έτη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιόδρας, - Ψευδής,tsiodras, - psevdis