Οι Βρετανοί φοβούνται ότι θα επανέλθουν στην κανονικότητα μετά από 6 μήνες

Με την Βρετανία να βρίσκεται στις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, με 99.516 κρούσματα μέχρι στιγμής και 12.868 θανάτους, μια έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρουσιάζει την γνώμη των Βρετανών.

Η έρευνα που συνέλεξε στοιχεία την περίοδο από 27 Μαρτίου έως 6 Απριλίου, είναι η πρώτη που έγινε μετά το lockdown της χώρας στις 23 Μαρτίου.

Με το 53,1% να πιστεύει ότι η πανδημία επηρεάζει την ευημερία τους, το 23%

θεωρεί ότι επηρεάζονται κυρίως τα οικονομικά τους. Το 40% των Βρετανών πολιτών θεωρεί ότι η ζωή τους θα επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας μετά από έξι μήνες, ενώ το 10% ότι θα χρειαστεί πάνω από ένας ολόκληρος χρόνος ώστε να λειτουργήσουν ξανά όλα όπως πριν.

Κλειστές το 25%  των επιχειρήσεων

Σε άλλη ενότητα της έρευνας, το 25% των επιχειρήσεων παραμένει κλειστό, ενώ από αυτές που λειτουργούν, το 21% ανέφερε ότι το προσωπικό του αμείβεται από το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, ενώ το 41% δήλωσε ότι προχώρησε σε προσωρινές απολύσεις. 

Αύξηση στις τιμές των προϊόντων

Ενότητα της έρευνας που παρουσιάζει την αύξηση στις τιμές των προϊόντων, παρουσιάζει ένα 4,4% στα τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και στα προϊόντα υγιεινής και καθαριότητας, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξησε 1,8% σε ζωοτροφές , ρύζι και πάνες.

Οι Βρετανοί φοβούνται ότι θα επανέλθουν στην κανονικότητα μετά από 6 μήνες via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα