Θεραπεία με οξυγόνο στο αίμα βοηθάει βαριά πάσχοντες από τον covid-19

Συσκευή που εμπλουτίζει το αίμα με οξυγόνο έδειξε να έχει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των σοβαρά πασχόντων από τον νέο κορωνοϊό.

Ερευνητές από διάφορα νοσοκομεία, με επικεφαλής τους ειδικούς του West Virginia University, μελέτησαν τα δεδομένα 32 ασθενών που μπήκαν σε μηχανήματα εξωσωματικής οξυγόνωσης (ECMO), τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε ασθενείς με προβλήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες, και τροφοδοτούν με οξυγόνο το αίμα του ασθενούς

έξω από το σώμα του, βοηθώντας έτσι αυτά τα όργανα να ξεκουραστούν.

Πάνω από τα δύο τρίτα των ασθενών, το 68%, παρέμειναν στη ζωή μετά την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, ενώ όλες οι άλλες θεραπείες είχαν αποτύχει να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 220 ασθενείς με κορωνοϊό συνδεδεμένοι με ECMO στη Βόρεια Αμερική και 83 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Extracorporeal Life Support Organization.

Ερευνητές στην Ιαπωνία ήταν μεταξύ των πρώτων, αν όχι οι πρώτοι, που ανέφεραν ότι τα μηχανήματα εξωσωματικής οξυγόνωσης μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς. Οι γιατροί εκεί τα χρησιμοποιούσαν σε ασθενείς που είχαν εγκλωβιστεί στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο είχε δέσει στη Γιοκοχάμα. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι αυτές οι συσκευές δεν υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και είναι ακριβές.

Θεραπεία με οξυγόνο στο αίμα βοηθάει βαριά πάσχοντες από τον covid-19 via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα