Καθολικό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – Τα νέα μέτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής νέο lockdown με αυστηρούς περιορισμούς για Αχαΐα και Εύβοια. Οι δύο περιοχές είναι πλέον στο «βαθύ κόκκινο» και μπαίνουν σε καραντίνα στα πρότυπα της Αττικής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας τα νέα μέτρα που ισχύουν τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Εύβοια είναι:

Κατεβάζουν ρολά όλα τα καταστήματα που άνοιξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημαΚλείνουν
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικήςΚλείνουν τα όλα τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευσηΕπιπλέον, παραμένουν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως η αποστολή SMS στο 13033, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Σημειώνεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές θα είναι από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 μέχρι τις 05:00.

Η απόφαση για σκληρό lockdown σε σε Αχαΐα και Εύβοια, ελήφθη από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, καθώς οι δύο συγκεκριμένες περιοχές εμφανίζουν ραγδαία διασπορά στα νέα κρούσματα.

Ενδεικτικά, στην Αχαΐα, την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν 96 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, γεγονός που δείχνει ότι το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, ενώ σε έξι ημέρες εντοπίστηκαν 508 κρούσματα. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε σκληρό lockdown.  Επιπλέον, η Αχαΐα έχει 732 ενεργά κρούσματα και η Εύβοια 501.

Το άρθρο Καθολικό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – Τα νέα μέτρα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα