Βουλή: Αναφορές στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης αλλά και στους τραπεζικούς περιορισμούς του 2015

Με πολιτικές αναφορές στα επεισόδια της πλατείας της Νέα Σμύρνης, στην κλιμάκωση της έντασης στις συγκεντρώσεις αλλά και στο πως οδηγηθήκαμε στα Μνημόνια, τις τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις και τα capital controls το 2015, η συζήτηση στην Ολομέλεια για την «Κύρωση της Απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής

Ένωσης και για την κατάργηση της απόφασης 2014/335/ ΕΕ, Ευρατόμ και άλλες διατάξεις».

Ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης αφού τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, παρατήρησε πως «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο υποχρεωτικής συναίνεσης αντί συναινέσεως στα οικονομικώς και πολιτικώς αυτονόητα, επιδεικνύει για μια ακόμα φορά στείρα αντιπολιτευτική παρελθοντολογία αλλά και εκμετάλλευση αυτών που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα». Δεν έχουν πολλά να πουν επί της ουσίας, ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ «για αυτό και βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν ασχέτως για αστυνομική βία, η οποία δυστυχώς συμβαίνει παντού, είναι απόλυτα καταδικαστέα και θα αντιμετωπιστεί». Ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μάλιστα, τόνισε ότι «στην πραγματικότητα δεν σας ενδιαφέρει η αστυνομική βία αλλά στόχος σας είναι η ίδια η αστυνομία, ο νόμος, η τάξη και το ίδιο το κράτος δικαίου. Βλέπουν με συμπάθεια αυτές τις απαράδεκτες εικόνες σε μια εποχή πανδημίας εκατοντάδες άνθρωποι να συνωστίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος για να απειλήσουν, να εξυβρίσουν και τελικά να καταλύσουν το Κράτος δικαίου».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, ο εισηγητής της ΝΔ απέδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την κριτική της «ξύνει τις πληγές του 2015, όπου με ευθύνη κάποιων εδώ μέσα, οι τράπεζες ήταν κλειστές και ο κόσμος έκανε ουρές για να πάρει μερικά ευρώ από το υστέρημά του το οποίο κόντεψε να διασπαθίσει ο διαπραγματευτικός ερασιτεχνισμός και η λογική του ” γαία πυρί μιχθήτω ” κάποιων». O κ. Κ. Καραγκούνης μάλιστα απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο του είπε ότι «αν υπάρχει κάποια αμφιβολία για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια και την εφαρμογή της σκληρής λιτότητας της εποχής ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να διαβάσει τις κατά καιρούς δηλώσεις μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ευρωπαϊκής Αριστεράς, του κ. Μελανσόν, που τους χαρακτήρισε ως τους πιο σκληρούς υποστηρικτές μιας πολιτικής αδιέξοδης λιτότητας».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο εισηγητής της πλειοψηφίας επισήμανε πως η ψήφιση της Απόφασης ΕΥΡΑΤΟΜ είναι μια απόφαση αναγκαστικής συναίνεσης με την οποία ξεκλειδώνουν για τη χώρα μας 72 δισ. ευρώ. Για την τροποποίηση του νόμου που διέπει την λειτουργία του ΤΧΣ υποστήριξε πως είναι μια παρέμβαση αναγκαία για την ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος με ιδιωτικά κεφάλαια. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την παρεχόμενη προστασία των στελεχών του ΤΧΣ, ανέφερε πως η ποινική ασυλία είναι μια συνεπακόλουθη ρύθμιση της διάταξης που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με το Ν.4346 όπου ρητά προέβλεπε τη χαμηλότερη τιμή κτήσης ή διάθεσης και αναγνώριζε δηλαδή ότι το Ταμείο μπορεί να χάνει αξία και να υποστεί ζημία το δημόσιο.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Νίκος Συρμαλένιος επέκρινε την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει για συζήτηση και ψήφιση δύο εντελώς διαφορετικά σχέδια νόμου στην «συσκευασία» του ενός, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση. Επίσης απέδωσε πρακτικές κακής νομοθέτησης καθώς χθες αργά το βράδυ κατατέθηκαν τρείς πολυσέλιδες τροπολογίες, άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση αύξηση της αστυνομικής βίας και καταστολής η οποία όπως είπε «χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα από τους μηχανισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη για να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία για να αλλάξει την ατζέντα από την αποτυχία της κυβέρνησης στην πανδημία και στην οικονομία», σημειώνοντας ότι αυτό είναι «στρατηγική επιλογή για να στρέψει αλλού τα βλέμματα, στην πόλωση και την όξυνση προκειμένου για να διχάσει τον λαό και να επιρρίψει ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό της για τις σκληρές συνέπειες της πολιτικής της». Αυτή όμως η επιλογή, είπε ο κ. Ν. Συρμαλένιος «δεν θα περάσει. Ο λαός και η νεολαία απαντούν και θα απαντήσουν με μαζικούς, ειρηνικούς, δημοκρατικούς και ενωτικούς αγώνες απέναντι στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Και βεβαίως, μακριά από εμάς κάθε μορφή βίας και γι’ αυτό καταδικάσαμε απερίφραστα και τη βία εναντίον του αστυνομικού» και ζήτησε να σταματήσει η αστυνομική βία λέγοντας πως «χθες το βράδυ είχαμε τη βίαιη εκκένωση της πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» και αναρωτήθηκε «πού το πάτε, κύριοι της κυβέρνησης; Μας γυρίζετε στο καθεστώς της Μεταπολίτευσης μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του ’50 και του ’60; Εκεί το πάτε;».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε για το πρώτο μέρος που αφορά την αύξηση των ιδίων πόρων της ΕΕ, πως η κύρωση της Απόφασης καθίσταται υποχρεωτική για όλες τις χώρες – μέλη για να καταστεί εφικτός ο δανεισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αγορές και να χρηματοδοτηθούν τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021 – 2027. Εμείς, είπε, χαιρετίσαμε ότι η ΕΕ κατάλαβε πως θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα κοινό δανεισμό λόγω πανδημίας και σταματά η νεοφιλελεύθερη λογική του άκαμπτου Συμφώνου Σταθερότητας. Το ερώτημα όμως είναι ποιές είναι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για την πολιτική που έχει αποφασίσει στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, με την ανοικτή συζήτηση που υπάρχει για την θέσπιση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Σχετικά με το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου και τις διατάξεις που αφορούν το ΤΧΣ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν διαφωνούμε με τη συμμετοχή του Ταμείου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων, όχι όμως με τη μη κατοχύρωση του ρόλου του ως μετόχου, κάτι το οποίο δεν κατοχυρώνεται ούτε με την ανάλογη συμμετοχή του στις διοικήσεις των τραπεζών, ούτε βεβαίως με τη σταδιακή αποδυνάμωση της συμμετοχής του δημοσίου ως μετόχου των τραπεζών». Επίσης, δήλωσε πως «είμαστε τελείως αντίθετοι με την επέκταση της ασυλίας των στελεχών των διοικήσεων των τραπεζών στα στελέχη της διοίκησης του ΤΧΣ» καθώς «δίνει απολύτως την ευχέρεια σε στελέχη του να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να απειλούνται από προσφυγές, που ενδεχομένως ασκηθούν εναντίον τους για τις πράξεις ή παραλείψεις που αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον. Σε μια περίοδο όπου επίκεινται σοβαρές και μεγάλες αποφάσεις, τόσο για την επανιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην αύξηση του κλίματος έντασης στις συγκεντρώσεις ανέφερε πως «η υπέρμετρη, η αδικαιολόγητη βία από την πλευρά οργάνων του Κράτους προφανώς δεν είναι ανεκτή, αλλά αντίθετα είναι καταδικαστέα. Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «άργησε να αντιδράσει στα γεγονότα της Κυριακής και, από την άλλη, ο κύριος πρωθυπουργός αποσιώπησε τα γεγονότα της Κυριακής στο διάγγελμά του της περασμένης Τρίτης». ‘Αλλος είπε «είναι η έλλογη ρυθμισμένη βία, που σε όλα τα δημοκρατικά Κράτη αποτελεί αρμοδιότητα του κράτους μέσω των αρμοδίων οργάνων του, και άλλο η υπέρβαση αυτής της ρυθμισμένης βίας, η αυθαιρεσία, που στην Ελλάδα προκαλεί ιδιαιτέρως τα δημοκρατικά συναισθήματα των πολιτών». Για τον τραυματισμό των αστυνομικών, ο κ. Α. Λοβέρδος μίλησε για «απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό δύο ή τριών αστυνομικών. Εύχομαι να είναι όλα καλά με την υγεία τους, όπως και κάθε άνθρωπος το εύχεται αυτό» σημειώνοντας πως «εδώ, οι όροι αντιστρέφονται. Η αξιωματική αντιπολίτευση βεβαίως καταδίκασε -δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς- όπως και η κυβέρνηση καθυστερημένα καταδίκασε τα γεγονότα της Κυριακής. Όμως, φράσεις όπως «η βία οδηγεί σε βία», που αλληλονομιμοποιεί τις πράξεις βίας, απορρίπτονται, είναι απαράδεκτες. Πρέπει να πούμε ότι η καπηλεία των συναισθημάτων του Έλληνα πολίτη απέναντι στη βία δεν βοηθάει κανέναν, δεν βοηθάει τη χώρα σε καμία, μα σε καμία περίπτωση» και επανέλαβε ότι πρέπει να πούμε «τέρμα τα παιχνίδια με τη βία, κανένας δεν κερδίζει απ’ αυτά. Τέρμα η απόπειρα εκμετάλλευσης περιστατικών βίας και τέρμα και στην κατεργαριά να αποπειρόμεθα να εκμεταλλευτούμε ως κόμματα ένα γεγονός βίας και μετά να αποσυρόμαστε απ’ αυτήν την εκμετάλλευση μιλώντας ηθικοπολιτικά ότι καταδικάζουμε τη βία και ότι η βία δεν κάνει καλό. Χρόνια ζούμε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι ώρα να βάλουμε ένα τέλος. Ακόμα, όμως, τέλος δεν έχει μπει».

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για την αύξηση των ιδίων πόρων της ΕΕ, ο Α. Λοβέρδος είπε πως «δεν μπορεί να είναι κανείς αρνητικός» καθώς «επιτέλους μετά από χρόνια αυξάνονται οι πόροι αυτοί για να βρεθούν τα κεφάλαια βάσει των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ζήτησε όμως από το οικονομικό επιτελείο το σχέδιο της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με αφορμή το δεύτερο μέρος του σχεδίου νόμου, ο Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος το 2015 και την εμπλοκή του ΤΧΣ λέγοντας πως «η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 ήταν το παράγωγο του εξαμήνου Τσίπρα-Βαρουφάκη όπου προέκυψαν ζημιές». Υπολόγισε ότι εκείνη την περίοδο χάθηκαν 37 δισ. με εκείνη την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ όπως είπε μετά το 2016 κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει την οποιαδήποτε ζημία των τραπεζικών μετοχών καθώς μεσολαβούν και άλλα γεγονότα. Σχετικά με την προστασία των στελεχών του ΤΧΣ που παρέχει το νομοσχέδιο σε σχέση με αποφάσεις που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, ο Α. Λοβέρδος είπε πως θα ψηφίσουμε «παρών» εάν και θα περιμένουμε να δούμε και τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου δήλωσε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Για την ένταση στις διαδηλώσεις ανέφερε πως «ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Συνεχίζεται με ένταση η καταστολή. Αυτό έκανε και σήμερα το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας σε όλη τη Θεσσαλονίκη και, μάλιστα, απαγορεύοντας την είσοδο στους δημοσιογράφους. Για άλλη μια φορά η απάντησή σας στα προβλήματα είναι η καταστολή» και πρόσθεσε « τι ζητούν οι φοιτητές; να ξαναγίνουν φοιτητές. Και πώς απαντά η κυβέρνηση με βία και καταστολή, τη στιγμή, μάλιστα, που οι φοιτητές ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαν ανακοινώσει, ότι σήμερα το πρωί λήγει η κατάληψη. Τι κάνατε, λοιπόν; Επίδειξη πυγμής. Το κλίμα, όμως, τρομοκρατίας να είσαστε βέβαιοι ότι δεν θα περάσει. Εμείς ζητάμε να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες».

Σχετικά με το πρώτο τμήμα του σχεδίου νόμου η Διαμάντω Μανωλάκου είπε πως με την αύξηση των ιδίων πόρων της ΕΕ δημιουργούνται καινούργιες νέες μορφές έμμεσης φορολογίας σε βάρος του εργατικού λαϊκού εισοδήματος με πρόσχημα την ελάφρυνση εθνικών συνεισφορών από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, ώστε να μείνει περισσότερος δημοσιονομικός χώρος στα κράτη-μέλη για τη στήριξη του κεφαλαίου. Ντύνετε, είπε «τη νέα φορολογία εργαζομένων με φιλοπεριβαλλοντικό περιτύλιγμα» και σημείωσε πως αυτούς του νέους έμμεσους φόρους του Κράτος οι όμιλοι θα τους φορτώσουν στους λαούς, όπως έγινε και με τις πλαστικές σακούλες.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου για το ΤΧΣ, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ ανέφερε πως μετατρέπεται σε προνομιούχο κοινό μέτοχο. Αυτό σημαίνει ότι θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μαζί με ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να προχωρήσει την αποεπένδυση, δηλαδή περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Το Ταμείο είπε θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως ιδιώτης επενδυτής και όχι ως κρατικός μηχανισμός. Το ΤΧΣ μετατρέπεται σε ένα μηχανισμό για να ξαλαφρώσετε τις τράπεζες από τα βαρίδια, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια, που φτάνουν στο 35,8% του συνόλου της τραπεζικής. Με την ανακεφαλαιοποίηση θα εκδοθούν νέες μετοχές σε χαμηλή τιμή προκειμένου να προσελκυστεί επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει για το Ταμείο μεγάλη μείωση των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων του. Εκτίμησε πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστεί ζημιά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία δεν γίνεται, παρά μόνο με έγκριση του ίδιου του ταμείου, δηλαδή ασυλία.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος χαρακτήρισε ανεπαρκές το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα από το πακέτο Ανάκαμψης, ενώ σχολίασε ότι οι συχνές αλλαγές στο μέγεθος της ύφεσης θυμίζουν τα αναξιόπιστα μνημειώδη “Greek statistics”.

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΧΣ στις τράπεζες παρατήρησε ότι θα κοστίσει περισσότερο από τα σχέδια «Ηρακλής» και από το “Hive Down”. Σημείωσε, πως πίσω από την κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς κρύβεται η απαλλοτρίωσή της από το ΤΧΣ και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στο γιατί δεν επέλεξε την αύξηση κεφαλαίου της εν λόγω τράπεζας. Η υποστήριξη του Υπερταμείου, δια των παραπάνω, δεν είναι, είπε, επουδενί επιθυμητή στην Ελληνική Λύση, ιδίως όπου αφορά στα των τραπεζών. Ως εκ τούτου, το παρόν νομοσχέδιο δεν θα το υπερψηφίσει το κόμμα του. Για την προστασία των μελών του ΤΧΣ στο ενδεχόμενο διάθεσης των τραπεζικών μετοχών που κατέχει σε εξευτελιστικές τιμές, είπε πως «η προνομιακή αυτή μεταχείριση του ΤΧΣ και των οργάνων του στην περίπτωση, κατά την οποία θα διαπραχτούν οικονομικά εγκλήματα εις βάρος των τραπεζών και των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού θεωρείται απαράδεκτη, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη ως διευκόλυνση-«πλυντήριο» κάποιων ολιγαρχών, που κατέχουν μερίδια της υπό απορρόφηση τράπεζας».

Σχετικά με την αύξηση των ιδίων πόρων της ΕΕ ανάφερε πως η προσπάθεια είναι να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από το Brexit. Υπάρχει είπε μια χαοτική διαφορά της ενίσχυσης της Γερμανίας με 1,2 τρισ. ευρώ έναντι των 750 δισ. που προορίστηκαν συνολικά για την ενίσχυση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μείωση των επιδοτήσεων από τα 500 στα 390 δισ., με παράλληλη αύξηση των διανεμόμενων ποσών μέσω δανείων. Η τραγική μείωση στην αναλογία του μεριδίου του πακέτου ανάκαμψης για την Ελλάδα, και ειδικά, του ποσού που χρηματοδοτεί την μετάβαση σε καθαρότερες βιομηχανίες, ανέφερε, καταδεικνύει το λάθος της κυβέρνησης να ορίσει το τέλος του λιγνίτη στο 2022, με την Γερμανία να το έχει τοποθετήσει στο 2038. Υποστήριξε πως η Υγεία στη χώρα μας θα απορροφήσει λιγότερα κονδύλια από το άνω μερίδιο, ενώ εδραιώνεται η ομηρία της χώρας μας από το πολιτικό όργανο της ΕΕ, το οποίο έχοντας ένα αμαρτωλό νεοφιλελεύθερο παρελθόν, καταπολεμώντας δαπάνες για Συντάξεις, Υγεία, Εργασιακές Σχέσεις και υποδομές δικτύων.

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει ,καθώς όπως είπε «νομιμοποιεί το πλιάτσικο εναντίον του δημοσίου, τη ζημία ενάντια στο δημόσιο, αρκεί να μειώνεται η δημόσια περιουσία. Η αποεπένδυση είναι ο ύψιστος όρος που μπαίνει στο νομοσχέδιο. Δίδεται, επίσης, ασυλία σε όσους θα αποφασίζουν και θα υπογράφουν αποφάσεις που οδηγούν σε ζημία του δημοσίου. Είναι ένα νομοσχέδιο υποκρισίας, το οποίο αυξάνει τις εισφορές μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν δεν ανακυκλώνουμε. Όμως, μέσα από τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, για εγγυημένες ποσότητες, με υπερδιαστασιολογημένα, υπερκοστολογημένα ιδιωτικά έργα, μέσω ΣΔΙΤ, μέσω της νομιμοποίησης των πολεοδομικά παράνομων σταθμών μεταφοράς απορριμμάτων, των ΣΜΑ, και κυρίως μέσω της καύσης η κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα ανακυκλώνουμε».

Αναφερόμενος στα επεισόδια στις συγκεντρώσεις, ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «δημοσκοπική κατρακύλα από τη βία ενάντια σε οικογένειες που βγήκαν στο πάρκο της Νέας Σμύρνης με μάσκες, αποστάσεις και όλα τα μέτρα την κατάλληλη ώρα για να πάρουν μια ανάσα και ότι «εργαλειοποιείτε την αστυνομική βία και η κοινωνία πλέον σας κατάλαβε».

Για το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, ο Κ. Αρσένης ανέφερε πως η αποεπένδυση του ΤΧΣ θα μειώσει τη δημόσια περιουσία και αυτός είναι ο στόχος των δανειστών. Αυτό, είπε που ψηφίζεται σήμερα δίνει την ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις που φέρνουν ζημία στο Δημόσιο.

The post Βουλή: Αναφορές στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης αλλά και στους τραπεζικούς περιορισμούς του 2015 appeared first on The President.

Keywords
βουλη, επεισοδια, capital controls, εν λόγω, νέα, capital, νεα δημοκρατια, συριζα, τραπεζες, ρητά, θεσσαλονικη, συμμετοχή, λοβερδος, ελλαδα, ΚΚΕ, διαδηλωσεις, σημαίνει, βιωσιμότητα, ηρακλης, λύση, σδιτ, σμα, president, αλλαγη ωρας, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τσιπρας, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, κομματα, ρητά, χωρες, αστυνομια, γερμανια, δανεια, εικονες, παιχνιδια, πειραιως, πλαισιο, σδιτ, σμα, υγεια, φρασεις, ωρα, capital, αγωνες, αυξηση, ανθρωπος, απιστια, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, ατζεντα, αφορμη, βιωσιμότητα, βραδυ, βρισκεται, γαια, γεγονοτα, γεγονος, γινεται, δευτερο, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, εγινε, εγκληματα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εν λόγω, εργα, επενδυτης, εποχη, ευθυνη, ζημια, ιδια, ιδιο, η ταξη, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λαθος, λειτουργια, λύση, μακρια, μειωση, μορφη, νεολαια, ορος, πλιατσικο, προβληματα, πρωι, ρυθμιση, συζητηση, συμμετοχή, σχεδια, σχεδιο, τιμη, τμημα, φορολογια, φορα, κωνσταντινος, αγορες, εφαρμογη, ευχερεια, ενωση, χωρα, μεινει, μια φορα, πακετο, πληγες, president, πωληση, σημαίνει, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα