Δ.Μάντζος: Βάσιμη πολιτική εκτίμηση ο όρος “Δούρειος Ίππος” για την Καϊλή

Στον REALFM 97,8 μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος και σχολιάζοντας, το ζήτημα των παρακολουθήσεων, στον απόηχο της υπερψήφισης του σχεδίου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για «τοξικότητα η οποία φαίνεται ότι θα μας ακολουθεί μέχρι και τις εκλογές και δεν βοηθά την πολιτική.

Βρίσκουμε πάντα μπροστά μας το ζήτημα της θεσμικής, ηθικής κρίσης».

Με αφορμή, δε, τη φερόμενη παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ο υπουργός και βουλευτής της ΝΔ «την Παρασκευή ψήφισε με τα ίδια του τα χέρια να πάει να ενημερωθεί σε τρία χρόνια και να μη μάθει ποτέ το λόγο της παρακολούθησης. Την ώρα που ο ίδιος μας λέει ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας να χυθεί άπλετο φως!».

Ο Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε «ανατριχιαστικό για ένα κράτος δικαίου» να υπάρχουν με εισαγγελική υπογραφή δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεων και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το εξετάσουμε για το μέλλον».

«Το σχέδιο νόμου συγκαλύπτει, συσκοτίζει και δεν βοηθά για το μέλλον. Κάθε άλλο, έχει δομικά προβλήματα. Και στο θέμα της ενημέρωσης του παρακολουθούμενου και στη διεύρυνση του όρου της εθνικής ασφάλειας και στο ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών», τόνισε ο Δ. Μάντζος και εξήγησε:

«Η ΕΥΠ είναι εκείνη που αποφασίζει ποιο λογισμικό θεωρείται κακόβουλο ώστε να απαγορευτεί. Αν, λοιπόν, πει ότι το Predator δεν είναι και τόσο κακό τελικά -μάλλον είναι και τόσο καλό που το εξάγουμε κιόλας με τις ευλογίες του Υπουργείου Εξωτερικών- τότε μία χαρά θα λειτουργεί νόμιμα και στο μέλλον και στο παρόν».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι «πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ νομικού και πολιτικού επιπέδου.

Το νομικό επίπεδο επιτάσσει την άτεγκτη εφαρμογή του τεκμηρίου της αθωότητας και όλων των δικαιοκρατικών εγγυήσεων που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Στο πολιτικό επίπεδο, όμως, όταν ένα κόμμα συζητά και διακηρύσσει την αξιακή ανανέωσή του, οφείλει να διαγράψει μία κόκκινη γραμμή, να αφήσει πίσω όλες τις πρακτικές που πλήγωσαν τον κόσμο της περήφανης Δημοκρατικής Παράταξης και να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όλες τις υποθέσεις που παραβιάζουν την πολιτική ηθική».

Ως προς τον όρο «Δούρειος Ίππος», ο Δημήτρης Μάντζος τον χαρακτήρισε μία «βάσιμη πολιτική εκτίμηση και αποτίμηση των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής συμπεριφοράς της κ. Καϊλή, ιδίως στο ζήτημα των υποκλοπών».

Απαντώντας, παράλληλα, στο γιατί η διαγραφή της δεν ήρθε νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ότι η κ. Καϊλή υπήρξε, εκτός από Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σκιώδης εισηγήτρια της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA.

«Η διαγραφή της θα εκλαμβανόταν ως ευθεία παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Εξεταστικής Επιτροπής. Τέτοια θεσμικά παιχνίδια δεν μας εκφράζουν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δεν μετέρχονται τέτοιων παραθεσμικών μεθόδων», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις, κλιμακώναμε τις αντιδράσεις, η κ. Καϊλή απομονώθηκε και αποδοκιμάστηκε δημόσια από τον Ν. Ανδρουλάκη για τις τοποθετήσεις της για το Κατάρ.

Όταν, όμως, πλέον το ζήτημα απέκτησε νομική και μείζονα ηθική υπόσταση, διεγράφη αυτόματα από τον Πρόεδρο, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών».

«Γίνεται μία άγαρμπη προσπάθεια της ΝΔ να συνδυαστεί η υπόθεση Καϊλή με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν γίνεται, όμως, να παντρέψεις μήλα με πορτοκάλια. Αντί να γίνει μία σοβαρή διάκριση και να πούμε ότι η υπόθεση της κ. Καϊλή πληγώνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τα κόμματα, προσπαθούν ακόμη και τώρα να υποβιβάσουν το υπαρκτό σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν μπορεί, όμως, να μας «κουνά το δάχτυλο» η παράταξη του κ. Πάτση, του κ. Δημητριάδη, των παρακολουθήσεων και της εξαγωγής Predator.Πάει πολύ!», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

The post Δ.Μάντζος: Βάσιμη πολιτική εκτίμηση ο όρος “Δούρειος Ίππος” για την Καϊλή appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα