Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στο δεύτερο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στο δεύτερο hub της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε χθες ο επικεφαλής του δεύτερου hub της εταιρείας στην πόλη, Αντώνης Χατζημανωλάκης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο αμερικανικός κολοσσός «κοιτάζει» πάντα την Ελλάδα

και «αν βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις».

Ο κ. Χατζημανωλάκης, επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα «κουμπώσει» με το ψηφιακό hub, η δημιουργία του οποίου είχε προηγηθεί, αναφέρθηκε στη νέα επένδυση, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, στον νέο χώρο, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν και οι δύο δομές.

«Η Pfizer, με 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε και πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο και της πολύ καλής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, οι επενδύσεις αυτές θα βοηθήσουν -μεταξύ άλλων- την Ελλάδα να αναστρέψει το brain drain (μετανάστευση εξειδικευμένου δυναμικού στο εξωτερικό) και να το μετατρέψει σε brain gain (προσέλκυση εργαζομένων υψηλής στάθμης στην Ελλάδα).

Τα δύο hubs θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτίρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο οποίο οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν πυρετωδώς.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα της «μετακόμισης» των δύο hub στις νέες εγκαταστάσεις (οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονται προσωρινά στο κτήριο Zeda), ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου, Νίκο Γκαριμπόλντι (Nico Gariboldi), γνωστοποίησε ότι «είναι πιθανό μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, το πρώτο hub να μετακινηθεί στο “ East Plaza” και στην αρχή του 2022 οι πρώτοι άνθρωποι να εργάζονται ήδη εκεί». Το δεύτερο hub εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στον ίδιο χώρο το 2022-2023.

Ο κ. Γκαριμπόλντι εξήρε την καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς και πανεπιστήμια, καθώς και το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, ενώ πρόσθεσε ότι η λειτουργία του hub προσελκύει στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε όλο το ιστορικό της έλευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ήταν η δημιουργία 200 θέσεων εργασίας στην πόλη, αποφάσισε να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, όταν διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και στη συνέχεια να τον αυξήσει περαιτέρω, στα 700 άτομα.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης νιώθω περήφανος που επί των ημερών μου δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη κάτι, που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Η παρουσία μιας εταιρείας αυτού του κύρους και του μεγέθους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, καθιστά την πόλη διεθνές κέντρο στην τεχνολογία», σημείωσε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην προοπτική που δημιουργείται για το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, όχι μόνο λόγω των προσλήψεων, αλλά και χάρη στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, που προσφέρει η περαιτέρω εκπαίδευσή τους από την ίδια τη Pfizer.

«Θέλω μια καινούργια Ελλάδα, προόδου, καινοτομίας, που παράγει θέσεις εργασίας και δεν κοιτάζει μόνο πώς ο ένας θα κατηγορήσει τον άλλον», κατέληξε ο υπουργός

The post Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στο δεύτερο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα