Samsung: Έναρξη μαζικής παραγωγής του μικρότερου αισθητήρα εικόνας για φορητές συσκευές 0.64μm-pixel

09:32 15/6/2021 - Πηγή: Plaisio

Η Samsung παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, παρουσίασε τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 0,64-μικρομέτρων (μm)- pixel της βιομηχανίας, τον Samsung ISOCELL JN1 50-megapixel (Mp). Εξοπλισμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες pixel, όπως ο βελτιωμένος ISOCELL 2.0 και οι τεχνολογίες Smart-ISO και Double Super

PDAF, ο JN1 μπορεί να αποτυπώσει πιο ευκρινείς εικόνες για κινητές συσκευές με το μικρότερο αισθητήρα 50Mp.

«Οι προηγμένες τεχνολογίες pixel της Samsung ωθούν για ακόμη μια φορά τα όρια με τη μέγιστη ακρίβειά τους, για την ανάπτυξη ενός αισθητήρα εικόνας με το μικρότερο μέγεθος pixel της βιομηχανίας και με ισχυρή απόδοση. Ο νέος ISOCELL JN1 0,64μm θα μπορεί να εξοπλίσει τα πιο κομψά smartphones του αύριο, για φωτογραφία υψηλής ανάλυσης από κινητή συσκευή», δήλωσε ο Duckhyun Chang, Executive Vice President του Sensor Business στη Samsung Electronics. «Καθώς παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας για καινοτομία στις τεχνολογίες pixel, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην αγορά ένα ευρύ φάσμα λύσεων για αισθητήρες εικόνας για κινητές συσκευές».

Ο JN1, η νέα προσθήκη στη σειρά αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης της Samsung, χρησιμοποιεί τεχνολογία ISOCELL 2.0 με πρόσθετες αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τη φωτοευαισθησία κατά 16% περίπου. Για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας χρησιμοποιεί την τεχνολογία τεσσάρων-προς-ένα pixel της Samsung, την Tetrapixel, η οποία συγχωνεύει τέσσερα γειτονικά 0,64μm-pixel σε ένα μεγάλο 1,28μm-pixel για τετραπλή φωτοευαισθησία και φωτεινότερες φωτογραφίες 12,5Mp.

Με αυτές τις προηγμένες τεχνολογίες ενσωματωμένες σε μια μικρή οπτική μορφή 1/2,76 ιντσών, ο ISOCELL JN1 είναι ο πιο ευέλικτος αισθητήρας εικόνας της Samsung μέχρι στιγμής. Είναι συμβατός με τα υπάρχοντα προϊόντα 1/2,8 ιντσών, επιτρέποντας στον αισθητήρα να χρησιμοποιείται για μπροστινές, υπερευρυγώνιες ή κάμερες τηλεφακού, εκτός από τις τυπικές επιλογές ευρείας κάμερας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αποτυπώσουν εξαιρετικά λεπτομερείς selfies ή ομαδικές φωτογραφίες σε εκπληκτική ανάλυση 50Mp, καθώς και βίντεο υψηλής ανάλυσης σε αναλογίες υψηλού ζουμ έως και 4K. Ο μικρότερος αισθητήρας μπορεί, επίσης, να μειώσει το ύψος της μονάδας κάμερας κατά περίπου 10%, ελαχιστοποιώντας το σώμα της κάμερας, για πιο λεπτό και βελτιωμένο σχεδιασμό σε smartphone επόμενης γενιάς.

Για βελτιωμένη δυναμική εμβέλεια, ο ISOCELL JN1 διατίθεται με Smart-ISO, μια τεχνολογία που βελτιώνει τη μετατροπή με βάση το επίπεδο φωτισμού του περιβάλλοντος. Η Smart-ISO χρησιμοποιεί τη λειτουργία Low ISO σε συνθήκες υψηλής φωτεινότητας, για να διατηρήσει τις λεπτομέρειες στις καλύτερες στιγμές και τη λειτουργία High ISO σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να μειώσει το «θόρυβο» και για να εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Smart-ISO, ο JN1 προσφέρει, επίσης, HDR μεταξύ σκηνών σε ρυθμίσεις μικτού φωτισμού για βέλτιστα επίπεδα έκθεσης που προέρχονται από δύο ξεχωριστές αναγνώσεις, μέσω των λειτουργιών Low ISO και High ISO, που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μια τελική εικόνα.

Για ταχύτερη αυτόματη εστίαση, ο ISOCELL JN1 ενσωματώνει βελτιωμένη τεχνολογία Double Super PD. Η προηγούμενη τεχνολογία Super PD χρησιμοποιούσε ειδικά σχεδιασμένους μικρο-φακούς ωοειδούς σχήματος σε δύο γειτονικά pixel με διπλανή διάταξη για την ανίχνευση φάσεων. Η Double Super PD διαθέτει διπλάσια πυκνότητα pixel (1/16) που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση φάσης σε σχέση με τη Super PD (1/32), επιτρέποντας την ίδια απόδοση αυτόματης εστίασης ακόμη και σε περιβάλλοντα με μειωμένα επίπεδα φωτισμού κατά περίπου 60%. Για ευκρινή βίντεο με κρυστάλλινη εικόνα, ο αισθητήρας εικόνας υποστηρίζει εγγραφή βίντεο ανάλυσης έως και 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή πλήρη ανάλυση HD στα 240fps. Ο Samsung ISOCELL JN1 βρίσκεται προς το παρόν σε μαζική παραγωγή.

The post Samsung: Έναρξη μαζικής παραγωγής του μικρότερου αισθητήρα εικόνας για φορητές συσκευές 0.64μm-pixel appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα