Από τις ολντσκουλιές, στο κινητό του σήμερα!

12:47 17/5/2023 - Πηγή: Plaisio
Στις 17 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών. Έτσι, μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να σου θυμίσουμε τις ολντσκουλιές των τηλεπικοινωνιών, από την απαρχή τους μέχρι σήμερα, που διαβάζεις αυτό το άρθρο από το κινητό σου.

Σήμερα, προέκταση του χεριού σου. Ο καλύτερος βοηθός που θα μπορούσες να είχες ποτέ. Το κινητό σου. Για να φτάσει όμως να είναι κινητό, κάποτε ήταν σταθερό, και πιο πριν απλά ένα όνειρο.

Ναι, καλά κατάλαβες. Αυτό το άρθρο θα σε πάει πίσω στο χρόνο, για να τεστάρει πόσα θυμάσαι από την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών.

Παγκόσμια ημέρα τους σήμερα και τις γιορτάζουμε, αφού.

Το πρώτο μας τηλέφωνο ήταν 2 ποτήρια και σπάγκος.

Ναι, μπορεί να μην ήταν ακριβώς τηλέφωνο. Ωστόσο, αυτό δεν το εμπόδισε από το να μας χαρίσει ατελείωτες ώρες γέλιου με την παρέα. Κι ίσως ήταν και μια δημιουργική παραλλαγή του «χαλασμένου» τηλεφώνου, άλλου αγαπημένου παιδικού παιχνιδιού.

Μ’ ακούει κανείς;

Το λάθος ψηφίο πληρώνεται (σε χρόνο κυρίως)

Κι η ροδέλα δε συγχωρεί τα λάθη. Δε φτάνει το τρακ που είχες για να καλέσεις στο ΣΠΙΤΙ του παιδικού σου φλερτ, μη και το σηκώσει γονιός. Έπρεπε να προσέχεις μη και γυρίσεις κατά λάθος άλλο νούμερο και μετά άντε πάλι όλο από την αρχή. Διόλου εύκολο με χέρια που τρέμουν, κι υπερβολικά χρονοβόρο, ειδικά αν είχε πολλά 0 και 9.

Δε σε ακούω, πάρε το 0.

Κάποτε ήξερες πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο

Δε θα σου πούμε πολλά. Απλά άκου:

Ή ίντερνετ ή σταθερό. Διαλέγεις και παίρνεις.

DIAL-UP. Δύο λέξεις, μία μεγάλη διευκόλυνση. Κι ένας μεγάλος μπελάς, παράλληλα. Γιατί ενώ εσύ ήθελες να «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο (να πλατσουρίσεις, βασικά, με τέτοιες ταχύτητες), η μαμά σου ήθελε να τα πει με την κολλητή. Που κανένα κακό δεν υπήρχε σε αυτό. Αν δεν ήταν αμοιβαίως αποκλειόμενα σενάρια, φυσικά.

Μάνα κλείσε, είμαι στο internet!

Η φαεινή ιδέα για ένα φαγανό φιδάκι

Αν το έχεις παίξει, τότε ξέρεις πραγματικά τι σημαίνει «κάψιμο». Φαεινή ιδέα του προγραμματιστή της Nokia, Taneli Armanto, το φιδάκι μπήκε στα κινητά μας και ξεκίνησε να τρώει τελείες (κι εμείς κόλλημα) το 1997. Έκτοτε, λίγοι εκλεκτοί έχουν καταφέρει να το τερματίσουν.

Άλλη μία κουκκίδα, άλλη μία κουκκίδα!

#31#69_____ συνέχισέ το εσύ.

Έχει περάσει καιρός, οπότε μπορείς να το παραδεχτείς, έστω σε εμάς. Είχες τρολάρει πολύ, ΠΟΛΥ κόσμο με τον μαγικό συνδυασμό #31#. Ειδικά με το κινητό και τα προγράμματα για δωρεάν χρόνο ομιλίας, οι φάρσες με απόκρυψη κλήσης δεν είχαν τελειωμό.

Ναι, ποιος είναι;

Υπερβολικά αργές ΥπέρυθρεςΠηγή εικόνας: researchgate.net

Κάποτε το να μοιραστείς μια εικόνα ή έναν ήχο από το κινητό σου με τ@ν κολλητ@ ήταν άθλος. Απαιτούσε υπομονή, επιμονή, σταθερότητα και πλήρη ευθυγράμμιση των κινητών που έπρεπε να μείνουν ακίνητα. Και το όνομα της δοκιμασίας; Υπέρυθρες!

Μη το κουνήσεις, στέλνω!

Η τεχνολογία του μέλλοντος, σήμερα

Πλέον, η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών όχι μόνο σε συνδέει με τους αγαπημένους σου, αλλά κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Κάποτε το κινητό ήταν απλά ένα όνειρο, κι έπειτα μια απλή συσκευή επικοινωνίας. Σήμερα είναι πολλά παραπάνω. Είναι έξυπνο, βγάζει συγκλονιστικές φωτογραφίες, βάζει πλυντήριο, μαγειρεύει και σου φτιάχνει καφέ κάθε πρωί. Κι όλα αυτά, με ένα tap! στην οθόνη.

Έναν freddo espresso μέτριο, παρακαλώ.

Τόσες αναμνήσεις… Τόση τεχνολογία! Θες να μένεις up-to-date με την τελευταία λέξη στα smartphones; Τότε τσέκαρε τι νέο παίζει στο plaisio.gr!

The post Από τις ολντσκουλιές, στο κινητό του σήμερα! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα