Οδηγός Αγοράς Απορροφητήρα | Βρες τον κατάλληλο!

Σκέψου μόνο τους υδρατμούς και τις μυρωδιές που απελευθερώνονται από την κατσαρόλα, όσο μαγειρεύεις. Ή τη σκόνη, τον καπνό και τα λίπη που συγκεντρώνονται στην ατμόσφαιρα της κουζίνας. Γιατί λοιπόν, να φθείρεις τα έπιπλα και τους τοίχους, όταν μπορείς να έχεις το σωστό Απορροφητήρα, που καθαρίζει… το τοπίο και την ίδια στιγμή, χαρίζει μοναδικό στιλ στο χώρο σου;

Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών με πολλά, διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εντόπισε εύκολα τον απορροφητήρα που είναι «perfect match» στην κουζίνα σου, μέσα από τον αναλυτικό οδηγό αγοράς, που ετοίμασε ο Plaisio

Expert αποκλειστικά για εσένα!

Α. Τύποι Απορροφητήρα

1. Τζάκι

Άκρως εντυπωσιακός απορροφητήρας, με design που κερδίζει τις εντυπώσεις. Σίγουρα, θα ξεχωρίζει ανάμεσα από τα ντουλάπια της κουζίνας σου. Ενώ, ταιριάζει σε κάθε στιλ διακόσμησης… από το πιο μοντέρνο έως το πιο παραδοσιακό!

2. Νησίδα

Θα είναι το επίκεντρο της κουζίνας, αφού εγκαθίσταται πάνω από τις εστίες, που είναι τοποθετημένες σε κεντρική νησίδα. Μία «σημερινή» συσκευή, σύγχρονη που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του interior design της κουζίνας σου.

3. Πάγκου

Ένας σύγχρονος τύπος απορροφητήρα, που ενσωματώνεται στον πάγκο της κουζίνας, μαζί με τις εστίες και ανασύρεται, μόνο όταν ενεργοποιήσεις τη συσκευή. Αποτελεί μία ακόμα επιλογή, για εσένα που δε θες να φαίνεται η συσκευή και δε θες να «δεσμεύσει» κάποιο ντουλάπι κουζίνας.

4. Οροφής

Τοποθετείται απευθείας στην οροφή του δωματίου, για να κερδίζεις ντουλάπια και χώρο. Συνήθως έχει μεγάλη απορροφητική ισχύ, γεγονός που ενδείκνυται για όσους μαγειρεύουν ΠΟΛΥ. Ιδανικός απορροφητήρας για μεγάλες, ανοιχτές κουζίνες.

5. Συρόμενος

Απορροφητήρας με διακριτική παρουσία. «Κρύβεται» κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, για να κερδίζεις επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αποτελεί την τέλεια επιλογή για μικρότερες κουζίνες.

6. Πτυσσόμενος

Γίνεται «ένα» με τα ντουλάπια της κουζίνας και εμφανίζεται μόνο όταν τον έχεις ανάγκη. Αυτός ο τύπος απορροφητήρα είναι ιδανικός για εσένα, που δε θες να γίνεται καθόλου αντιληπτή η παρουσία της συσκευής στο χώρο.

7. Απλός

Ο κλασικός… «παραδοσιακός» τύπος απορροφητήρα. Ο βετεράνος. Αυτός που συναντούσαμε κατά κόρων στα παλιότερα νοικοκυριά. Αποτελεί μία καλή επιλογή για κουζίνες που θέλουν να αντικαταστήσουν την παλιά τους συσκευή, χωρίς να κάνουν αλλαγές στη διάταξη των ντουλαπιών.

Β. Διαστάσεις Απορροφητήρα

Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει τις διαστάσεις του απορροφητήρα είναι οι εστίες. Ουσιαστικά, το πλάτος της συσκευής πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει τη μαγειρική επιφάνεια. Τα συνήθη πλάτη που «παίζουν» στην αγορά είναι 60, 75, 80 & 90εκ.

Σημαντικό να θυμάσαι…

Ο απορροφητήρας ενδείκνυται εάν είναι μεγαλύτερος σε πλάτος από τις εστίες. Το αντίθετο, καλό θα ήταν να αποφεύγεται!

Tips για την εγκατάσταση

Τοποθέτησε τον απορροφητήρα σε ύψος 45 έως 64εκ. πάνω από τις ηλεκτρικές εστίες.

Τοποθέτησε τον απορροφητήρα σε ύψος μεγαλύτερο από 65εκ. πάνω από τις εστίες αερίου.

Ψάχνεσαι για αγορά εστιών;                                                                                                       Δες τον αναλυτικότατο οδηγό αγοράς του Plaisio Expert.

Γ. Σύστημα Απορρόφησης

Οι απορροφητήρες «τραβούν» ατμό, καπνό, μυρωδιές και γενικότερα τα στοιχεία που απελευθερώνονται σε μία κουζίνα. Από εκεί και μετά όμως… Τι κάνουν αυτόν τον αέρα που συγκεντρώνουν;

Είτε κάνει εξαγωγή: Μέσω ενός αγωγού ο αέρας που έχει απορροφηθεί, βγαίνει εκτός του σπιτιού.

Είτε ανακυκλώνει τον αέρα: Ειδικά φίλτρα (ενεργού άνθρακα, οσμών, λίπους κλπ.) καθαρίζουν τον αέρα και τον επιστρέφουν πίσω στην κουζίνα.

Pro Tips

Σε γενικές γραμμές…

Τα φίλτρα λίπους πρέπει να πλένονται ή να αντικαθίστανται με καινούρια κάθε 15- 100 ώρες μαγειρέματος.Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, τα οποία αφαιρούν τις οσμές, πρέπει να αντικαθίστανται περίπου κάθε 4 μήνες.Τα μεταλλικά φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν, κάθε 3 μήνες.Τα φίλτρα υαλοβάμβακα συνίσταται να αντικαθίστανται όταν αλλάζουν χρώμα, συνήθως αυτό γίνεται περίπου στους 2 μήνες.Δ. Ενεργειακή Κλάση Απορροφητήρα

Όσο πιο υψηλή ενεργειακή κλάση έχει ο απορροφητήρας, τόσο πιο οικονομικά λειτουργεί. Συνεπώς, δώσε βάση στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ειδικά στην περίπτωση που μαγειρεύεις συχνά!

Η ενεργειακή κλάση κυμαίνεται από Α++ (λιγότερο ενεργοβόρα συσκευή) έως E (περισσότερο ενεργοβόρα). Ωστόσο, στο ενεργειακό ταμπελάκι, αναγράφονται υποχρεωτικά και άλλα χαρακτηριστικά για τη λειτουργία της συσκευής όπως είναι η ετήσια κατανάλωση ενέργειας (kWh) σε τυπική χρήση, η απόδοση απορρόφησης, η απόδοση φωτισμού, η απόδοση κατακράτησης λίπους και η στάθμη θορύβου σε κανονική λειτουργία.

Ε. Επίπεδο Θορύβου Απορροφητήρα

Ο απορροφητήρας λειτουργεί σχετικά αθόρυβα, όταν η στάθμη θορύβου είναι κάτω από τα 60dB. Επειδή όμως, χρησιμοποιείται παράλληλα με τη μαγειρική, εστίασε στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ώστε να μη γίνεται ενοχλητική η λειτουργία του.

ΣΤ. Top Χαρακτηριστικά Απορροφητήρα

Απορροφητική ισχύς

Η ισχύς ενός απορροφητήρα αναφέρεται στην ποσότητα αέρα, που μπορεί να απομακρύνει από την κουζίνα και μετριέται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα (m³/h). Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο πιο δραστική είναι η συσκευή.

Χρειάζεσαι μεγαλύτερη ισχύ, όταν έχεις…Εστίες αερίουΜεγαλύτερο μέγεθος εστιώνΚουζίνα πολλών τετραγωνικών Ταχύτητες

Ανάλογα με την ταχύτητα που θα επιλέξεις, αυξάνεται ή μειώνεται η απορροφητική ισχύς. Προτίμησε, μία συσκευή με πολλά επίπεδα ταχύτητας, που ανταποκρίνονται σε κάθε στάδιο μαγειρέματός σου. Επίλεξε το πιο εντατικό επίπεδο, όταν είσαι στο «peak» της μαγειρικής σου ή το πιο χαμηλό όταν θες να απομακρύνεις απλά τα υπολείμματα.

Φωτισμός

Φαινομενικά… ίσως είναι το πιο ασήμαντο χαρακτηριστικό. Κι όμως, το καθαρό, άπλετο φως αναβαθμίζει τόσο πολύ την εμπειρία μαγειρικής σου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλή ορατότητα στην επιφάνεια, που μαγειρεύεις. Να βλέπεις καθαρά το μαγείρεμα των υλικών σου! Προτίμησε LED λάμπα, που λειτουργεί οικονομικά και αποδοτικά για χρόνια.

Wi-Fi Σύνδεση

Επίλεξε απορροφητήρα που συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού, ώστε να τον χειρίζεσαι εύκολα & απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής. Ή ακόμα καλύτερα… μέσω φωνητικών εντολών. Ενώ ακόμα, λαμβάνεις ειδοποιήσεις για να αλλάξεις/καθαρίσεις τα φίλτρα – πόσο βολικό!

Αυτόματες Ρυθμίσεις

Σύνδεσε απορροφητήρα-εστίες, έτσι ώστε όταν ανάβεις τις εστίες σου, να ενεργοποιείται αυτόματα ο απορροφητήρας. Και όταν κλείνεις τις εστίες, να απενεργοποιείται μετά από λίγη ώρα και ο απορροφητήρας. Ακόμα, υπάρχουν συσκευές με ειδικούς αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την ένταση των υδρατμών ή των οσμών και επιλέγουν την κατάλληλη ταχύτητα λειτουργίας.

Check-αρε για μετά την αγορά #Για να μην ψάχνεις τεχνικό…

Μόλις επιλέξεις την συσκευή που θες, πρόσθεσε στο καλάθι σου και την υπηρεσία που χρειάζεσαι. Η ομάδα των τεχνικών μας ξέρει ακριβώς πως να σε βοηθήσει. Και είναι έτοιμη να αναλάβει τη γρήγορη και αποτελεσματική τοποθέτηση της συσκευής στο χώρο σου!

The post Οδηγός Αγοράς Απορροφητήρα | Βρες τον κατάλληλο! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα