«Μην κλαις για τον Σαίξπηρ, Αρτζεντίνα» του Γιώργου Χουλιάρα

08:16 6/6/2021 - Πηγή: Diastixo

«Έχουμε νέα που μας έχουν αφήσει όλους εμβρόντητους, λόγω της σπουδαιότητας αυτού του άντρα», είπε η Noelia Novillo στο ειδησεογραφικό Κανάλι 26 της Αργεντινής, στην εκπομπή «8 με 10 το βράδυ», την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, δύο ημέρες πριν από την επέτειο της Άλωσης της Πόλης. «Αναφερόμαστε στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον θάνατό του. Θα σας ενημερώσουμε πώς και γιατί συνέβη». Δείχνοντάς

τον να μιλά ενώ εμβολιάζεται, η αναγνώστρια ειδήσεων πρόσθεσε: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην αγγλική γλώσσα – για εμένα ο μεγαλύτερος μάστορας. Τον βλέπετε. Ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. Πέθανε στην Αγγλία σε ηλικία 81 ετών».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Πράγματι, ο Ουίλιαμ (Μπιλ) Σαίξπηρ πέθανε από εγκεφαλικό, που δεν είχε σχέση με τον κορονοϊό, πέντε μήνες μετά τον εμβολιασμό του. Ήταν το δεύτερο άτομο στον κόσμο στο οποίο είχε γίνει το εμβόλιο Pfizer. Από τότε έχουμε χάσει το μέτρημα. Στις 27 Μαΐου εμβολιάστηκα και εγώ.

Ο ανεμβολίαστος Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε το 1616, στις 23 Απριλίου –του Αγίου Γεωργίου, όταν δεν μετατίθεται– που εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων και συμπίπτει με τον θάνατο και του Θερβάντες.

Η Ισπανία όμως την εποχή εκείνη χρησιμοποιούσε το Γρηγοριανό ημερολόγιο, ενώ η Αγγλία το Ιουλιανό. Επομένως, ο Θερβάντες και ο Σαίξπηρ πέθαναν την ίδια ημέρα, αλλά με διαφορά δέκα ημερών. Λίγα χρόνια είναι και η διαφορά των ημερομηνιών θανάτου του ενός Σαίξπηρ από τον άλλο, τιτίβισε χρήστης του Twitter.


Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ενώ εμβολιάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Το Κόβεντρι ήταν η πρώτη πόλη που αδελφοποιήθηκε με άλλη πόλη: με το (τότε) Στάλινγκραντ στη διάρκεια της επώνυμης μάχης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα