Eye on Earth: ολοκληρώθηκε η Σύνοδος στο Άμπου Ντάμπι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής “Eye On Earth” (Ματιά στη Γη) που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

To Eye on the Earth ήταν αφιερωμένο στο καίριο θέμα της πρόσβασης σε περιβαλλοντικά και κοινωνιακά δεδομένα για βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, ιδίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και συγκέντρωσε τους ηγέτες του κινήματος της περιβαλλοντικής πληροφορίας.

Τα συμπεράσματα της συνόδου έφεραν τη σφραγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων των ΗΑΕ, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Άμπου Ντάμπι και του UNEP.

Η σύνοδος χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένη, με τον Razan Khalifa Al Mubarak, γενικό γραμματέα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Άμπου Ντάμπι, να δηλώνει πως η υπηρεσία του χαίρει της υποστήριξης τόσο του αρμόδιου υπουργείου των ΗΑΕ όσο και του UNEP.

Η κοινή Δήλωση της Συνόδου θα διαβιβαστεί στη σύνοδο Rio +20 με σκοπό να συνεισφέρει στην προσπάθεια καλύτερης, ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διαχείρισης περιβαλλοντικών δεδομένων.

Στη Σύνοδο Κορυφής Eye on Earth παρουσιάστηκε και ο Περιβαλλοντικός Άτλας του Άμπου Ντάμπι.

Ο Μανουέλ Πάρρα, διευθύνων σύμβουλος της CorpStation, εταιρείας που ανέπτυξε τη διαδραστική ιστοσελίδα του Περιβαλλοντικού Άτλα του Άμπου Ντάμπι δήλωσε πως η ιστοσελίδα αποτελεί μια ζωντανή βάση δεδομένων με πληροφορίες και χάρτες που παρέχουν μια εικόνα του συνόλου της περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα