Η σοκολάτα αδυνατίζει υποστηρίζει νέα έρευνα

12:35 27/3/2012 - Πηγή: Econews

Τη φόρμα τους διατηρούν όσοι καταναλώνουν σοκολάτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη διατροφή, την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και τον Δείκτη Μάζας Σώματος των συμμετεχόντων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα άτομα που έτρωγαν σοκολάτα

μερικές φορές την εβδομάδα ήταν, κατά μέσο όρο, πιο αδύνατα από εκείνα που έτρωγαν σοκολάτα περιστασιακά.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αν και υπερφορτωμένη με θερμίδες, η σοκολάτα περιέχει συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους, παρά τη σύνθεση λίπους.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι αν και «εκτοξεύει» την πρόσληψη θερμίδων, η κατανάλωση σοκολάτας σε τακτικά χρονικά διαστήματα συνδέεται με χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν τα ίδια ακόμα και όταν συνυπολογίστηκαν και άλλοι παράγοντες, όπως η φυσική άσκηση.

Σημειώνεται ότι ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η συχνότητα με την οποία κάποιος καταναλώνει σοκολάτα, παρά η ποσότητα που τρώει.

Όσο περίεργα και αν ακούγονται όλα αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «υπάρχει μόνο μια πιθανότητα στις 100 τα ευρήματα της έρευνας να είναι τυχαία».

Αφού ακόμα και η επιστήμη «ευλογεί» την κατανάλωση σοκολάτας, τι καλύτερο από έναν σοκολατένιο πειρασμό;

Σουφλέ σοκολάτας: ο μαύρος κύκνος

Μπορεί η διαταραγμένη μπαλλαρίνα να δίχασε κοινό και κριτικούς πριν δώσει το όσκαρ στην Νάταλι Πόρτμαν, ο Ντάρεν Αρονόφσκι μπορεί αφηγηματικά να επαναλαμβάνεται και ο θεατής να αμφισβητεί τον εαυτό του παρακολουθώντας στο σινεμά τη διαδικασία του σινεμά.

Ο μαύρος κύκνος (με 13 εκατ. δολ. προϋπολογισμό και 281,5 εκατ. δολ. είσπραξη μέσα στο 2010) είναι ένα μείγμα από εξαιρετικά υλικά (σκηνές, ερμηνεία, χορός, τέλεια εικόνα, έμφαση στο σωματικό πόνο) και απλά παραγεμίσματα που σχεδόν ξεχειλώνουν το έργο (παιχνίδια του υποσυνείδητου, φροϋδικές αναλύσεις για το νηπιαγωγείο, ψυχωτικούς χαρακτήρες για εύπεπτη προβολή και μουσική σε κλίμακα θρίλερ), κι αν δεν το είδατε στις αίθουσες νοικιάστε το dvd ή κατεβάστε το στο κομπιούτερ.

Αξίζει να έχετε άποψη. Η τελειότητα και τα κλισέ δένονται σχεδόν αριστουργηματικά στην ταινία και αυτά τα αντιφατικά χαρακτηριστικά, που δημιουργούν μια σκηνοθετημένη (μη πραγματική) μαγική πραγματικότητα, τελικά εμπνέουν.

Η Θεωρία του Black Swan ή Θεωρία των Black Swan Events επινοήθηκε από τον Nassim Nicholas Taleb, Αμερικανό φιλόσοφο γεννημένο στο Λίβανο, που το 2007 έγραψε το μπεστ σέλερ “Ο μαύρος κύκνος: o αντίκτυπος του εξαιρετικά απίθανου” (The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable), προβλέποντας και την οικονομική κατάρρευση το 2008 ενώ το 2009, στο περιοδικό Forbes περιλαμβανόταν στη λίστα των γκουρού με την μεγαλύτερη επιρροή στο μάνατζμεντ.

Καταλαβαίνουμε επομένως όλοι πως καθόλου άσχημα εισπρακτικά δεν τα πήγε ο κύριος Taleb ανεξαρτήτως έκδοσης. Το βιβλίο ωστόσο, μας λέει ότι οι επιπτώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα